Den Røde Streg Diktaturet

Nu er jeg osse flyttet ind i et diktatur. Konen fæstede et gummibånd om mit håndled i går og sagde værsgo, nu begynder din kamp mod “rød streg”, der angiver at nu har man siddet stille lidt for længe.

cf-lgDet var sådan et vivofit-armbånd der i øvrigt også har vundet en vis udbredelse i blog-land. Vi havde naturligvis lidt luret på de andres anmeldelser og oplevelser med dimsen, men var dybest set lidt mere lune på Apple Watch. Men da vi fik læst tests og anmeldelser af det blev vi en smule skeptiske. For stort. For dyrt. Og for dårligt. Endnu. Og indkøb af sådanne ville stå i klar modstrid med vores faste elektronik-dims princip. Køb aldrig den første udgave af et nyt produkt på markedet. Producenterne har for travlt med at få det på markedet og alt for ofte bliver forbrugerne brugt som beta-testere. Det er for så vidt fint nok, men for 3000 kr pr stk gider vi ikke. Så vi venter og ser hvad der sker med næste udgave. I øvrigt kunne vi osse se at lidt for mange af de funktioner der ville være pakket ind i et Apple Watch ville forblive uanvendte for os.

Ergo måtte vi se os om efter alternativer. Og når alle vi kender, der har sådan et armbånd, har valgt denne model, så må det jo være fordi de er blevet enige med sig selv om, at det var dét der fungerede bedst.

At vores lokale elektronik-pusher så valgte at sætte dem på knald-tilbud i går hjalp så osse lidt på processen. At jeg har en ganske nært-stående fødselsdag gjorde det sidste.

Det var vist et ganske passende tidspunkt for mig, for jeg er – i anledning af valget – nok blevet lidt for interesseret i at følge nyhedsstrømmen på computeren.

Jeg synes det er vildt og spændende i år og jeg tror de fleste her kan gætte hvem jeg hepper på.

Det er en kilde til en vis forundring når jeg ser visse partiers beregninger der viser at hvis man sænker dagpenge, kontanthjælp, sygedagpenge så sker der mirakler. Bang så er der arbejdspladser hvor der før ikke var nogen og de syge holder op med at være syge. Det forundrer mig når velbjærgede – ofte mænd – påstår at det ikke kan betale sig at arbejde hvis man blot får 2000 ekstra om måneden for det. Jeg synes det er mange penge. I hvert fald for os. Selvfølgelig er jeg præget af egen situation, for da jeg begyndte på mit sidste job kom jeg fra sygedagpenge og var på vej på førtidspension. Men i job og med transport indregnet fik jeg 300 kr mere om måneden på kontoen – og alligevel var det det værd. (well hvis de havde haft styr på overenskomsten var det tal naturligvis blevet lidt større).

Men det der armbånd. Der er ur i, og jeg eksperimenterer lidt med at bruge det som sådan i det daglige. Men synes, at det er ganske svært at vænne sig til dets lidt skæve betragtningsvinkel. Så indtil videre aftjener det sin værnepligt på venstre hånd, men jeg mistænker at det ender på den anden hånd og at jeg genindfører mit mere normale armbåndsur. Men det kan være at det bare er en vanesag.

IMG_0152Apropos ure. Her er et billede af vores køkkenur. Altså, efter det var skvattet ned af sit søm en sen aften. Urværket overlevede i modsætning til skiven. Men ur derude er svært at undvære, så vi strikkede vores egen udgave sammen. Vi har en god ven der maler meget (altså billeder) og han meldte sig frivilligt til at male et personligt ur til os – så nu har vi ikke et A4-ur mere. Men vi fik altså mange gode kommentarer  på gør-det-selv uret. Der var nogle der ovenikøbet listede sig op på en stol og begyndte at tegne på det.

Blandt andet skrev min svogers kæreste tidskorrigerende rettelser – så vi vidste at når svoger sagde han kom kl 12 så kunne vi se på uret at hans kl 12 var ca 13.45.

En anden spejlvendte det.

Ikke helt stuerene tilføjelser blev det osse til. Det er næsten utroligt hvor sigende tændstikmænds bevægelser kan gengives i 5-6 simple streger.

14 meninger om “Den Røde Streg Diktaturet

 1. Da jeg ikke må gå med noget på mine arme på arbejde, kan jeg desværre ikke bruge det. Jeg kunne ellers godt forestille mig at jeg ville blive bidt af at blive overvåget 😉

  • Du må finde en løsning med en “sko-sensor” eller sådan noget. Men kan godt forestille mig at det osse vil være et problem af hygiejneårsager.

   Det er nu så hyggeligt men den der røde streg er altså ret bestemt i sit udtryk. Men jeg tror at det virker efter hensigten.

 2. Velkommen i Vivofit-klubben. Den er ganske hyggelig 🙂
  Jeg ved også godt hvor jeg vil stemme, og jeg g.i.d.e.r ikke se valgkamp! De lyver alle sammen lige meget i den forbindelse.

  • Jo tak.. mon du bruger den som ur også?
   Er ikke overrasket over dine tre udsagn vedr valgkampen. Og jeg lover dig at dette ene afsnit bliver det eneste du får at se fra min hånd om emnet (kan godt være der kommer et tilsvarende afsnit d 19/6 men det overlever du ganske givet).

 3. Tillykke med din nye dims. Spændende om du bliver glad for den. Man kunne jo godt blive lidt fristet, men dybest set tror jeg ikke, at jeg ville komme til at bruge det. Og slet ikke, når det er varmt. Da vi fik Kamelen, var mit armbåndsur (meget lille ur, meget tynd læderrem) i vejen, og siden har jeg ikke gået med ur eller armbånd andet end ved særlige lejligheder.
  Er faktisk lidt misundelig på dem, der ved, hvor de vil sætte krydset. Jeg synes, det bliver vanskeligere for hvert eneste år/valg. Og samtidig synes jeg, at jeg bør udnytte min demokratiske ret til at stemme – ellers kan jeg jo ikke brokke mig bagefter …

  • Er ikke helt sikker på jeg forstår hvad hundehold og armbåndsure har med hinanden at gøre. Min fantasi rækker ikke helt til. Men ok, stor hund der leger vildt kan vel sagtens flå sådan et ur af og sluge det i et haps. Det må være mit bedste bud.

   Jeg er ret sikker på at jeg bliver glad for dimsen men har sammenlignet med en trackerdims på telefonen, der kører via gps og konstateret at den er lidt pessimistisk i sine tal. Men måske er det stop-start hundelufter-turen der giver lidt difference. Men en nøjagtig tracker findes ikke så jeg lever med det.

   Du finder sikkert ud af når du står der – og dermed er du et af de mest attraktive mennesker pt i danmark.. det er dig og din opmærksomhed de slås om og keder de fleste andre til døde for. Er det ikke dejligt at vide 🙂

 4. Jeg ved godt, hvor jeg vil sætte mit kryds, og det er ved en eller to af de politikere, som jeg oplever som de mest redelige.

  Vivofit ser ret fedt ud, og jeg elsker jo gadgets, og jeg træner også til at lette måsen fra skrivebordet. Jeg vil gå i tænkeboksen (og i stemmeboksen, for det er ikke bare en demokratisk ret men også en pligt, synes jeg).

  • Selv redelige politikere kan man jo sagtens være uenig med. Det ville ikke kunne belønnes med min stemme. Sært nok.

   Det er en skæg dims, der er stilfærdig i sin fremtoning. Ikke mange funktioner men det, den kan – det er den god til.

 5. Velkommen i klubben :-), jeg bruger også mit som ur, gider ikke gå rundt med to ure. De første dage havde jeg Vivofit på højre arm, men den arm bevæger jeg åbenbart en del uden at mine ben nødvendigvis er i samme bevægelse, så for at få det mest realistiske antal skridt røg det på venstre arm, og der har det siddet siden jeg købte det.

  • Jo tak. Det er en klub med ret faste vedtægter.
   Tror osse at det overtager armbåndsurets plads – vi må se. Foreløbig er jeg ganske tilfreds, selvom jeg kan se at den måler lidt skævt på hundelufter-turene. Tror ikke den kan finde ud af stop-start gangarten. Den tæller for lidt ift endomondo. Men det kan jeg altså godt leve med.

 6. Min mand fik 2 vivofit i julegave, og vi fik os ikke taget sammen til at komme af med det ene. Jeg prøvede at bruge det 2 dage for et par uger siden, men jeg kan ikke ha’ det sidder og klistrer på min arm og strammer, når jeg bliver varm/har gået langt og derfor åbenbart får hævede håndled (sammen med hævede fingre, ankler, fødder osv.), så det kunne jeg slet, slet ikke klar. Jeg var ellers klar til at tage kampen op med den røde streg.
  Men man kan vist få nogle pænere remme, sådan lidt a la kvindelige armbånd, jeg har bare ikke taget mig sammen til at finde dem på nettet.

  • Jeg synes nu ikke at der er den store forskel på at have vivofit end mit almindelige ur (der indrømmet, osse var stort og med en massiv gummirem), men kan stadig ikke beslutte mig til hvilken hånd der fungerer bedst. Den tæller tydeligvis for lidt på venstre – og formentig for meget på højre. Vælger “the vivofit way of life” stilen og lader den tælle for lidt. 🙂
   Pænere og mere kvindelige remme – nu blev jeg jo nysgerrig.. lynsøgning på amazon bekræftede at de jo findes i mange farver og mønstre fra mange producenter.. og naturligvis var kineserne hurtige til at finde det marked…

   Jeg kan kun anbefale.. jeg var skeptisk men blev overbevist. Den der røde streg fungerer faktisk.

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s