Projekt kontor

Jeg har længe truet med det. At rydde kontoret for ikke væsentlige ting. Det være sig sære computerkabler ingen mere kan huske hvad skulle bruges til, men som passede til andre ting der stadig var i brug, eller bøger der blot stod på reolen og signalerede at jeg en gang var klog, vidende og belæst. Og så var der alle papirerne og mapperne fra “sagen”.

Vi har ikke verdens største lejlighed, snarere tværtimod. Det er derfor den, da vi flyttede tilbage til byen, gik under navnet “hattehylden i byen” og vores kontor opfylder måske ikke lige normale karakteristika for et sådant. Vi har sat en række reoler op midt i stuen som rumopdeler og har skabt et minikontor på 5-7 kvm, hvor der faktisk er plads til skrivebord med to stationære computere (det hjælper lidt på pladsforbruget at det er macs), to stole og et par reoler. Derudover står der et lidt lavere bord for enden af skrivebordet og laver en vinkel.

Her bor printeren… ovenpå min gamle windowspc, der stadig er køreklar og kan startes op når jeg har behov for at teste noget på windows (det sker efterhånden så sjældent så den burde nok kasseres). Og her var der en lille kvm bordplads til almindeligt skrivebordsrod.

Et rod der efterhånden antog en temmelig højdestræbende positur. Næsten lidt pyramideagtigt og indeholdt papirer, kabler, lader til en telefon, et headset og alt muligt andet. Blandt andet den lommelygte jeg aldrig kan finde.

Reolen bag mig var et kapitel for sig. Bøger inderst og rod på alle hylderne foran. Og det hele henlagt i et henrivende mørke, da vi ikke har sat lys op i “kontoret” og klarer os med et par skrivebordslamper.

Rodet formerede sig og jeg mistænker at en eller anden drillenisse havde gang i et ekstra projekt om natten. Jeg kunne i hvert fald sjældent finde hvad jeg ville finde. Ikke det store problem hvad angår væsentlige papirer for de er jo scannet ind og ligger på computeren.

Jeg har tidligere haft lignende oprydnings-raptusser men har ikke gået så hårdt til værks som nu.

Ryddede pyramiden på det lave bord. Og lavede en ny midt på stuegulvet for så at dele det hele op i andre bunker. Gemmes, kasseres, makuleres og “hvad faen er det”. Sidstnævnte var ting der viste sig at høre hjemme på konens side af skrivebordet.

Så ryddede jeg reolen og fik det delt op i tilsvarende 4 bunker.

Bøgerne blev sorteret op i to bunker.. dem jeg bruger og dem jeg ikke bruger mere. Heldigvis fyldte sidstnævnte det meste og røg i et par flyttekasser og sat inderst i vores pulterrum. Og her overholdt jeg bestemt ikke reglen om at bøger kun må fylde halvdelen. De blev fyldt næsten til randen, sat ind i “hullet”, fyldt op og lukket. Kors hvor fylder bøger meget i en kasse, og lidt på en hylde.

Det er en sær følelse at have pakket hele det faglige bibliotek sammen. Og givet rum til foto-dimser, der før lå rundt omkring. Og til andre ting der er mere aktuelle nu og her i stedet for bøger der repræsenterede fortiden. Den øvelse er vist ganske sund. Og jeg bruger alligevel online-ressourcer til det meste hvis jeg skal slå noget op. Og mangler jeg et eller andet, så er bøgerne jo ikke smidt ud, de er blot sat væk.

Der var i øvrigt ikke plads til bogkasserne før pulterrummet fik ca samme omgang.

Det tog faktisk det meste af dagen.

A_2015-01-29 06.42.15Da jeg satte mig ved computeren for lissom at nyde de lidt roligere omgivelser gik der ikke mange øjeblikke før hunden havde fundet ud af at der passende kunne indrettes en hvileplads til den – på bordet ved siden af mig. Tog ikke mange øjeblikke at grave et hundetæppe frem og lægge på bordet. Hvad den vil gøre når printeren begynder at arbejde og spytte papirer ud over den, det må tiden vise. Det kan være vi bliver gode til at aflæse hulkort.

Men den er da velkommen til at udnytte pladsen, for den roder mindre end mig. Og det er da  egentlig lidt hyggeligt at have den liggende her lige ved siden af mig i stedet for nede i mørket under skrivebordet. Det er godt for stress-niveauet. På sin egen skæve vis…

Der er altså noget med gravhunde og højder.. tror de kompenserer for et eller andet ved at søge hvilepladser, der er passende hævet over gulvet.

12 meninger om “Projekt kontor

 1. Hvis nu du får lyst til en lille udflugt har vi et kontor der mere end mistænkeligt ligner din beskrivelse – vores er bare større = har plads til mere rod.
  Vi går og røver at tage os sammen til at gøre noget drastisk ved det rum….. ÅHHHHH!
  Hvor ser den hund dejlig ud, der på sin plads.

  • Oprydning er vist en af de opgaver de færreste har lyst til (og brug for) at uddelegere til andre mennesker så for jeres egen skyld vil jeg takke nej til det tilbud 😉

   Det er svært at tage sig sammen til, for man er jo så bange for at smide noget ud man så senere vil stå og mangle. Mit klare princip her er at hvis ting kan genanskaffes uden de store problemer og ikke har været brugt længe, så ryger det ud. Mit problem med min faglitteratur er at den ikke kan genanskaffes.

   Ja, den er sød.. når den sover her ved siden af mig. Mindre sød når den kræver nusning og reducerer mit tifinger-skrivning til noget med 5 i stedet 🙂

 2. Rod er selv-formerende, det er en naturlov.. 🙂 Samme naturlov inderholder vist også noget om at rod fylder al den plads der er til rådighed + 50%.

  Det er en fed fornemmelse når der lige er ryddet op, så er der plads til nye bunker og hvad der ellers selv finder vej til den ledige plads.

  • Og enhver vandret flade kan med fordel inddrages til formålet 🙂 Opskriften er at undgå ledige vandrette flader. (og derfor var det let at acceptere hundens uventede kolonialiseringsstrategi)

 3. En meget inspirerende artikel, der minder mig om, at jeg har en skuffe fyldt med ledninger, som jeg ikke aner hvad skal bruges til. Jeg kan vist lige så godt smide dem ud. Herudover har jeg en IKEA-æske med label “Computer”, som er fyldt med mærkelige ting, som jeg heller ikke ved, hvad jeg skal stille op med. Jeg må vist i gang …

  • Ud med det… gem et usb-kabel af hver type… får du af mystiske grunde brug for to på en gang er de ikke så dyre og ofte kan man planlægge sig ud af det. Undtagen USB forlængere.. dem kan man sjældent få for mange af i betragtning af hvor korte laderkabler telefoner mm bliver udstyret med.

   Ud med resten.. 🙂

 4. De der ledninger, vi har en hel kasse med dem 🙂 de bliver næste projekt i rydudtrenden. Og jeg vil ikke bruge din metode med fagbøger i en kasse, de skal enten blive eller ud 🙂 Godt gået, jeg er helt irriteret over, at jeg først kan rydde ud om en uges tid 🙂

  • Ud med dem. Som jeg skrev til Hanne, gem ét USB af hver type og hold godt fast på alle forlængerne. Og ud med resten. Ligger de i en kasse skal de ikke bruges. Og den slags kabler går sjældent i stykker og skal skiftes med noget fra kassen.

   Fagbøgerne får lov at ligge i et år eller to og hvis jeg ikke har været i kassen så kan det være at de ryger ud.

 5. Jeg forstår mig ikke på ledninger, dimser og al den teknik, men jeg ved vi har et stort lager, nærmere et par kasser gemt væk i et af skabene på kontoret. Det er ikke nemt at få reduceret det indhold her i huset. En af os elsker at rydde op med jævne mellemrum og en anden hader det og samler i stedet til hobe.

  • Din problemstilling med samler og udrydder forekommer ganske bekendt. Ligeledes de efterfølgende problemstillinger. Men det har nok noget med konens baggrund at gøre at hun samler sammen. Heldigvis sorterer teknik og computere under mig så der kan jeg arbejde helt frit 🙂

 6. …”og signalerede at jeg en gang var klog, vidende og belæst” – det er du så ikke mere, eller hvad? 😉
  Det var ellers lidt af en overraskelse at se hunden med hoved og det hele på bloggen! Nu skal der ske noget, tror jeg?
  Det er så sund en øvelse at rydde op og ud – vi er selvsagt i fuld sving med samme projekt, og selv om det ikke er så længe siden sidst, kan der stadig kasseres noget, har vi konstateret. Og ja: ledninger og gamle software-cd’er er ude nu.- med samt leksika på cd-rom. Og ordbøger. Jamen altså … væk med det.

  • Joeh, men jeg føler mig måske ikke lige sådan.

   Tjaeh synes bare det var på tide og billedet er ganske nøje valgt til formålet. Viser hele hunden men på en måde, der maskerer den samtidig, paranoiaen består skam endnu.

   Leksika.. sådan et har vi osse. En fuld encyklopædi.. den må jeg ikke smide ud, sir konen. Men rækken af meget tunge bøger har til gengæld en praktisk funktion, da de står i bunden af et glasskab der ellers ville true med at vælte bare nogen går forbi. Men vi bruger det aldrig.

   Men resten.. ud med det… vi var osse igennem øvelsen for et par år siden da vi flyttede til noget mindre men der dukker alligevel ting op der overlevede sidste gang eller ting der er kommet til uden at være blevet brugt. Ja, software cd´er.. hvorfor findes de overhovedet endnu, når råd nr på dem er – check vores hjemmeside for at få den sidste version… gab.

   Og så har min computer i øvrigt slet ikke noget dvd-drev!

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s