Den gode dag

Jeg har lige haft fødselsdag og det er derfor jeg fik det der hyggekamera. Godt nok lidt før tid, fordi vores lokale elektronik-pusher valgte at køre et særtilbud på det et par weekender før selve min fødselsdag. Og eftersom at budgettet for vores interne fødselsdagsgaver var noget sprængt med dette særlige ønske, havde jeg selv lagt penge til side for lissom at sætte gang i projekt nyt kamera.

Selve dagen var ganske almindelig arbejdsdag for os begge så det gjorde vi ikke det store nummer ud af, det er nu altså osse som om fødselsdage mister sin betydning med alderen. Så det er kun de runde der tæller rigtigt. På en helt almindelig fødselsdag udmærkede vejret sig med regn, skybrud og masser af torden. Hagl blev det vist osse til rundt omkring. Da jeg elsker vildt vejr var det en ren gave til mig i sig selv, og jeg tilbragte dagen på altanen med en god bog og nød at være i tørvejr mens resten af verden stod i ét.  Det var nemlig på en magisk torsdag, hvor jeg havde garanteret fri allerede kl 12. Meget passende synes jeg selv. En eftermiddagstur med hunden fik jeg dog overstået inden det blev alt for vildt:

Kæresten kom lidt senere hjem efter hendes arbejdsdag og vi nød en god middag… hun havde dog fremskaffet en ekstra gave til mig. Hun havde luret lidt i min amazon-profil og set hvilken taske jeg gerne ville have til det nye og betydeligt mindre kamera, der dog stadig er for stort og tungt til at være i en lomme. En bæltetaske med låsefunktion, så den ikke var så nem for lommetyvene på vores vej at tømme, noget jeg dog ikke vil bruge i det daglige.

Valget faldt på en bæltetaske, selvom de pr definition er enormt kiksede, da den gør det nemt at have kameraet med sammen med hunden. Her har rygsække diverse vist sig at have visse problemstillinger mht at styre hund i snor samtidig med at jeg skulle af med rygsækken, åbne, pille kamera frem, lukke og montere på skuldrene igen. Og så først der begynde at skyde billeder…. eller dvs indstille kameraet og når jeg ramte udløser-knappen passede tiden nøjagtigt med hundens tålmodighedsgrænse, så der vælger den at trække videre i et ryk. Jeg har utallige “hunde-billeder” på den konto. Ikke billeder af hunden, men billeder med stærk bevægelsesuskarphed dannet af det særlige ryk. Håber at jeg med en bæltetaske kan komme inden for hundens tidsgrænse, og dermed få flere skarpe billeder inden den rykker videre ud i livet.

I min søgen efter en fornuftig taske lærte jeg noget nyt. Et nyt ord. RFID. RFID chip og RFID-theft. Og det er ærligt talt skræmmende som ind i helvede.. Det viser sig nemlig at vores kreditkort og vores pas er udstyret med en lille chip, der kan aflæses på afstand, og at man med enkle remedier og krypteringer der i øvrigt er brudt kan lave kopier af disse. Man kan lave en kopi af passiden og dermed få adgang til alverdens mystiske data om personen. Kreditkort kan kopieres og anvendes inden for visse grænser. Det er ikke nemt, men for de velorganiserede kan et besøg i en lufthavn på den måde blive ganske lukrativt.

Ergo, den kan vi lige så godt tage med. Sikkerhed for RFID-chips…. Jeg har nok ikke det store behov lige for den del, men den giver lidt tryghed når turen går til østeuropa (og her lufter jeg vist lige en fordom eller ti). Beklager det dårlige scan, men tror budskabet fremgår ganske tydeligt alligevel.

Så det blev denne bæltetaske til mig, og så sørgede kæresten for at få fat i en organiser til sig selv.

12 meninger om “Den gode dag

 1. Jeg stødte på RFID for et års tid siden, da jeg ledte efter en ny arbejdstaske, og nogle af taskerne reklamerede med at være RFID sikrede. Jeg har dog ikke hørt om nogen der har været udsat for den slags tyveri endnu, men better safe than sorry.

  • Det er jo svært at dokumentere at kreditkort-kopieringen er sket ved den ene eller den anden teknik. Det eneste jeg ved er at teknikken bliver demonstreret ved white hat konferencerne og at sikkerhedsfolkene river sig i håret over det, for når de laver nye sikre tiltag, svarer black hats igen få måneder senere. Hele systemet bygger på en usikker teknik og lappeløsninger gør det ikke..

   Men at det skulle være et kendt problem endnu, nej det har jeg heller ikke hørt om, bortset fra at der blev kopieret en række kreditkort på omtalte konference og at den lokale burgerbar gladeligt tog imod dem 🙂

 2. Tillykke med din nye kamerataske.
  Jeg mener ikke, at danske kreditkort kan aflæses på afstand – disse chips er ikke almindeligt udbredt endnu lige til det. Man har brugt RFID i mindst seks år nu i forskellige sammenhænge, og hvis det var et problem for kreditkortindehaverne, skulle pressen nok have kastet sig over det med vanlig sensationstrang 🙂
  Man har allerede fundet metoder til at gøre kortchippene mindre ‘tyverivenlige’, så inden DK hopper med på vognen, er problemet forhåbentlig løst i det omfang, det nu kan lade sig gøre … Intet er jo umuligt for dem, der vil.

  • Problemet er som jeg skriver til Inge, at det er et kapløb mellem sikkerhedsfolkene og dem der har interesse i at bryde krypteringen.

   Jeg ved at det kan lade sig gøre at aflæse og bryde kryptering på både kreditkort og på pas (og dét ville jeg faktisk være mere ked af) – og det er nok for mig, når produkter der lukker af for det ikke koster væsentligt mere end dem der ikke blokerer…

 3. Hjertetil tillykke med fødselsdagen, faktisk kan jeg ikke huske om du har skrevet om den før, men et ekstra tillykke skader jo ikke 😉
  Og jeg håber Ellen har ret, for jeg orker ikke at være bange og nervøs for alt og alle, når jeg rejser. Og jeg kan slet ikke have alt det grej på motorcyklen 😉

  • Hæ hæ.. kan lige se det for mig. En bande kriminelle identitetstyve der specialiserer sig i at køre tæt forbi motorcykel-turister og tyvstjæle deres identiteter 🙂

   Problemet er ikke stort, problemet er potentielt ganske stort, og det er nemt og billigt at sikre sig imod det, når man alligevel køber nyt grej.

 4. Tillykke med fødselsdagen, som du forresten deler med min søde datter. Flotflot billede af det omskiftelige vejr, du har fået lavet.
  Nyt kamera hører i min optik til noget af det bedste legetøj man kan udsætte sig selv for, så STORT tillykke med det!!!

  • Tillykke med din datter, så 🙂

   Ja, det så sjovt ud da skyfronten fulgte vejen rundt i baggrunden, så der var jeg glad for at jeg havde taget det nye kamera med i lommen.

   Jeg har siden jul været mere eller mindre uden kamera, da mit gamle DSLR var gået i stykker og var blevet slapt i mekanikken, hvilket gav en række begrænsninger i mine motivvalg, så jeg kunne skjule den lagkagesnitte-formede skygge der lagde sig fra kanten af billedet og ind mod centrum.

   Så et nyt kamera har stået på ønskelisten – længe! Men økonomien skulle jo lige følge med.

 5. Ja – man må sige, at du havde sørget for vejr på dagen. Som jeg har fortalt dig, så var jeg godt tilfreds, for ikke en dråbe ramte mig 🙂 Jeg glæder mig til at se flere billeder fra dit nye kamera. Jeg synes allerede, at det tegner godt.

  • Der var så absolut vejr for enhver smag den dag..

   Du var altså blandt de heldige kan jeg forstå.

   Mht det nye kamera, jeg er udfordret meget mere end jeg havde regnet med. Jeg er gået fra ren amatør systemkamera til semiproff kompaktkamera, og det skridt har vist sig at være større end forventet. Men det er sjovt og jeg hygger mig, men der går altså lidt tid før de rigtig gode billeder kommer i kassen.

 6. Tillykke med dit nye kamera og ‘sejren’ mod shefen – i hvert fald i første omgang.
  Billedet af det truende vejr er godt. Her har vi ikke fået en dråbe vand i evigheder, det er varmt og lummert men ingen truende skyer. Vi taler tørkeramt, hvis du spørger landmændene.
  RFID her jeg også læst om, og nu også det nye NFC som er på vej. Let og hurtig handel, helt uden om dankortlæsere. Nogle bruger dem allerede som testforsøg. I USA og England har de dog allerede opdaget, at de slet ikke er så sikre som de påstår. Problemet er som altid, at svindlerne altid er et skridt foran.
  God ferie 🙂

  • Tak… og tak. Ja, det var bare første omgang. Jeg forventer at der kommer flere, men hvis jeg er lidt bedre forberedt til de kommende så har jeg en chance for osse at score et par touchdowns på dem.

   Jeg er kommet lidt sent med mit svar, men hvor vi er har vi da fået gode mængder vand, men ikke nok til at ophæve det tørkeramte look der præger græsplæner og rabatter. Der skal vist lidt mere til. Det kommer med garanti i august når jeg har sommerhusferie, sådan har det været i de sidste 5-6 år så hvorfor skulle dette år være anderledes.

   RFID og andre “trådløse” persondataudvekslinger er aldrig sikre. Og hvis de er tæt på er det en sikker sag at de med tiden bliver mere og mere usikre.

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s