Opskrift på træthed i n´te potens.

Man tager en træt dame, blander hende med 2 dele mareridt og 1 del traume. Tilsætter lidt dagen-før-psykolog “ved siden af sig selv”-hed og lader hende småsimre i ca 8 timer på arbejde. I varmen.

Så tager man hende ud af arbejdssituationen og sender hende hjem kl ca 16.

Nu endnu mere træt dame kommer ind af døren og finder en ulykkelig hund og glasskår på gulvet.

Træt dame ronderer hattehylden og ser ingen tegn på indbrud.

Træt dame går med hunden.

Træt dame tøjrer nu frustreret hund til hoveddørenn mens træt dame går endnu en rondering for at finde kilden til de glasskår, der har spredt sig over det meste af mindre lejlighed.

Træt dame finder kilden.

Træt dame forbander kærestens hang til at lave sin egen hyldeblomstdrik og hælde det på glasflasker. Og disses trang til at eksplodere.

Træt dame går i gang med at gøre rent og prøve at lokalisere verdens mindste glassplinter, der med sine egne djævelske konstruktion bestående af skarpe kanter, noget vådt og noget sukret stads klistrer sig fast til gulve, skabe, væge, stålborde… og viste det sig.. indvendigt i skabe. På gryder, i pander og låg.

Træt dame undersøger kaffebøtten, der ikke havde været helt lukket og finder – glassplinter. Med sukker på.

Træt dame bliver meget glad for at hunden har for vane at sove i stuen når den er alene hjemme, for den der glaseksplosion har været voldsom.

Træt dame vasker gulv for ca 15. gang og sidder stadig fast.

Træt dame vasker et helt køkken af og finder små glassplinter i fingrene og kasserer et par klude, der vist ikke bør anvendes mere.

Træt dame spekulerer på om det er en forsikringssag og om der skal nyt gulv på.  Eller om træt dames hund kan leve med at få skylden for den kometformede, og ikke særligt lille, gule plet der nu huserer på vores køkkengulv.

Træt dame skriver et træt blogindlæg.

…. træt dame har fået en kop kaffe og en kold øl af forstående kæreste, der nu overtager gulvvasketjansen.

13 meninger om “Opskrift på træthed i n´te potens.

 1. Adddr. Kan godt forstå, at du er træt med træt på.
  Det er fantastisk, hvor meget en liter kan fylde. Har prøvet det med hjemmebrygget rødvin. Det pynter heller ikke på en lys stue, skulle jeg hilse og sige. Flaskerne lå ned, da det skete for fire på næsten én gang og resten røg lynhurtigt ud. Eneste fordel: Det er knapt så klistret som dit hyldestads …

  • Jeg gik faktisk og var glad for at det var sket i køkkenet, hvor fladerne jo er vaskbare, men til gengæld er der mange steder hvor man vil være ked af at finde glasrester. Kan slet ikke overskue det i en stue.

   Det var slemt at komme igennem den omgang men nu har vi vist ejendommens “reneste” gulv men regner med at finde glasskår rundt omkring lidt endnu.

 2. Stakkels dig. Godt I nu er to om at vaske gulvet, det er utroligt som glassplinter akn forputte sig og saft kan sprede sig

 3. Hold da op en eksplosion, der har været. Jeg kender lidt til hyldeblomstdrik og ved at det er noget sukret stads at få alle steder. Stakkels dig – og godt at hunden foretrækker stuen.

  • Den har uden tvivl været voldsom og jo mere vi ser efter jo flere steder ser vi småskader fra skårene der er blevet slynget rundt, men intet “stort” er gået i stykker.
   Og ja – det var næsten det værste at man hverken kunne støvsuge eller feje, at alle skår skulle skrabes af – eller pilles ud af vægge mm.

   Hunden er uskadt på alle måder – og er stadig ikke utilfreds med at vi går om morgenen, så den har heller ikke taget skade i sin hundesjæl, hvilket nok var det jeg frygtede mest.

 4. Øv! Stakkels hund. Stakkels dig. Men tænk, hvis du havde været hjemme; du var jo død af skræk (jeg var i hvert fald). Hvor stod flasken? På køkkenbordet? Hvordan kunne der så komme splinter ind i skabene? Jag hader smadret glas, for jeg aldrig er helt sikker på, at jeg har fundet det sidste skår/den sidste splint.

  • Hunden er tilsyneladende ok, men vi må vente og se hvordan den reagerer på høje lyde. Indtil nu har den været rolig og snorket sig igennem nytårsaftner, men denne oplevelse kan sagtens have ændret det.

   Jeg ville formentlig være blevet meget panisk og havde sat mit i et hjørne og var blevet siddende, hvis jeg havde været hjemme. Det var jeg så ikke, heldigvis.

   Flasken stod på køkkenbordet bag et par andre ting og det ramte skab befandt sig nedenunder. Så vidt jeg kan se har lufttrykket åbnet skabet en smule – og selvlukkeren har lukket det igen. Saften er drevet ud over køkkenbordet og ned langs indersiden af lågen og har taget glassplinter med ned. Men jeg fandt splinter på bagsiden af den stegepande der stod yderst. Det er så heldigvis det eneste skab det skete med.

   Hemmeligheden bag at fjerne glasskår er erkendelsen af – når de er så små som 1-2 mm – at man aldrig finder det sidste. Og så er der i øvrigt ingen grund til at stresse mere over det.

   Men jeg lå på gulvet med en 110 lm lommelygte og fangede reflekserne fra glas – og da der ikke var flere reflekser stoppede jeg med at lede.

 5. […] skingrende ligeglad og ganske sikker på at tingene altid er den orden de skal være i. Uanset om flasker eksploderer, om raketterne flyver eller vi står midt i en flytning. Eller om der er fremmede mænd der låser […]

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s