Løsgående tanker

Det er sådan det er lige nu – lige som naboens to løse boxere. Tankerne spurter rundt og er helt uden for kontrol. Er alle vegne, men aldrig dér hvor man har brug for dem. Og ikke ligefrem samlet på et sted.

Måske derfor var det så godt for mig at meditere lidt ved det der nærliggende vandhul i går. Sidde og vente helt tålmodigt på at de der mini-choppers agtede at smække fødderne på det stykke siv jeg havde stillet skarpt på. Fandt lige et nyt nogenlunde brugbart billede, så det får I osse at se inden jeg bliver alvorlig igen.

IMG_2243

For jeg skal have styr på det med tankerne til i morgen. Jeg skal ikke bare forbi psykologen men osse ud til lægen og snakke med hende om “hvad nu”. Prøver ihærdigt at finde ud hvad jeg tænker og mener om det der med hvad nu. Jeg ved at den her uge har givet mig ro og den nødvendige kravfrihed for at jeg har kunnet finde mine “ben” (inkl det halve) igen. Men på mandag begynder kravene igen. Der står jeg igen til tiden på gulvet og henter dagens arbejdsseddel. Det er i hvert fald planen. Eller er det? Jeg aner det ikke, men håber det.

Jeg har bare én arbejdsuge inden vi tager på den første af vores to sommerferier. Det glæder vi os så meget til og det bliver rart at se mine forældre igen. Ingen tvivl om det. Og så håber jeg bare at de denne gang lader emnet “storebror” ligge lidt. Kors, hvor jeg bare ikke gider høre om hans fortræffeligheder når jeg ved hvor meget jeg lider efter hans særlige opdragelsesmetoder og træningsprogrammer.

Det er en periode hvor jeg bliver forfulgt af mareridt om det… og det andet.. og jeg efterspørger efterhånden et eller andet der kan slå mig hårdt i hovedet med en hammer så jeg sover en drømmeløs søvn i stedet for at vågne kl 2 om natten overbevist om at jeg er enten… lille pige ca 10 år med ondt… eller 21 år og ligger og roder rundt under et køkkenbord. Mareridt der følger mig op og ud i vågen tilstand, som en film der kører for mit indre blik. Loop´er i nonstop mode.

Jeg savner at kunne gå ud uden at være panisk angst for mine egne reaktioner på det uventede, uden at skulle se efter ting der eventuelt kunne udløse de der flashbacks som gør mig helt sort indeni. Det er sådan noget der gør, at jeg bliver træt og ikke rigtigt dur til at komme ud af døren, for jeg bruger uforholdsmæssigt meget energi på bare at opføre mig nogenlunde naturligt. Eller det vil sige – være under kontrol. Så der ikke pudselig sker et eller andet mystisk med mig.

Men jeg har jo været der før og ved at perioderne bliver kortere og kortere i det her sorte hul. Men når jeg ser verden gennem den her film af forvredne mareridt, flashbacks og erindringer, så har jeg det altså ret svært, og det er nærmest umuligt for mig at beskrive hvordan den verden egentlig ser ud med det filter påmonteret. Men nogen køn verden er det altså ikke.

Måske netop derfor søger jeg ud med kameraet i øjeblikket og søger de grønneste motiver jeg kan finde. For dét er fuldstændigt renset for flashback-potentiale.

I morgen skal jeg altså afsted igen. Denne gang tager jeg kæresten med som chauffør. Det er lykkedes hende at få fri fra arbejde så hun kan følge med og måske selv høre om hvad det er der foregår omkring mig, for jeg tror hun er lidt forvirret pt.

9 meninger om “Løsgående tanker

 1. Nogenlunde brugbart.. 🙂 Det er da en god jysk underdrivelse for det billede..

  God ide at tage kæresten med, lyder som om I begge har brug for det. Hvis I har tid, er der kaffe her..

  • Tjaeh, det er vist egentlig det bedste… overså det bare i første omgang. Men man stirrer sig somme tider lidt blind på det forkerte i sådan en billedbunke.

   Jeg tror vi får tid, men ved det faktisk ikke… og tak for tilbuddet – det kunne være rigtig hygsomt.

 2. Ha, godt bemærkning, Inge. For jeg synes det er fantastisk smukt, og det er sagt af en jyde 😉

  Ja det må være svært at stå på sidelinje og gerne ville hjælpe, men måske ikke altid kan følge med i hvad der sker, så det var godt at din kæreste kunne få fri.

  • Tak – rødmer… en smule.

   Ind i mellem er det altså ret godt at hun lissom får en indsigt i hvad der foregår og ser at det ikke er hemmeligt – men bare lidt svært.

 3. Jeg har lige fået læst dine sidste indlæg om et elendigt knæ. Den frodige altan og et besøg i det svenske. Billederne virkede bekendte 😉 Jeg synes du har taget rigtig mange gode billeder.
  Trist at læse at du stadig er i det sorte hul. Jeg selv tror at naturen er balsam for sjælen, og vand tiltrækker og beroliger fordi vi genkender det fra fosterstadiet, hvor vi var omsluttet af det. Det er den astrologiske forklaring og den har jeg slugt råt.

  • Tak for ros for billeder og ja – de er nok forholdsvis letgenkendelige.

   Tror ikke bare det er en astrologisk forklaring – den holder vist osse i psykologien.. og en ting er i hvert fald helt sikker… vand og natur virker for mig.

 4. Jeg håber, din tur til de kloge koner har været givende på den ene eller anden måde. Dejligt, at du kunne få Kæresten med. Både for dig og for hende – og for trafiksikkerheden i al almindelighed.

  Det er underligt at læse om dit påmonterede filter og bare vide, at man (jeg) ikke har en chance for at forstå det …

  • Øv, det blev ikke særlig fikst skrevet. Det, jeg prøver at sige, er, at jeg hverken har erfaring eller fantasi til at forestille mig, hvad du lever med. Jeg evner simpelthen ikke at sætte mig i dit sted. Og det er underligt …

  • Den var givende og det gav meget klarhed og gode indsigter for os begge.. og med hensyn til dine betragtninger vedr trafiksikkerheden så kan jeg stilfærdigt betro dig at det stadig var mig der kørte, og at kæresten småsov ved siden af og hunden snorksov i bagagerummet. Men heldigvis var planerne lagt udenom myldretid.

   Jeg ved ikke om det var særligt ufikst skrevet, for jeg forstår egentlig helt fint hvad du mener. Det er klart at man ikke kan forstå det hvis man ikke har været der selv, men det betyder jo ikke nødvendigvs at man ikke vil prøve at forstå.. måske bare noget af det.

   Jeg skal ikke gøre mig klog om det er underligt eller ej, men jeg kan stilfærdigt betro dig at den kloge kone psykologen osse indrømmer at det kan være svært at forstå og begribe hvad jeg har været udsat for. Begribe rigtigt hvad det vil sige. Kan dog være at der er tale om et terapi-trick, men jeg tror det ikke.

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s