Tiltrængt fridag

Et indlæg der egentlig ikke handler om noget – altså udover at jeg giver livstegn fra mig.

De siger at grundlovsdag er almindelig arbejdsdag for de fleste, men for os er det heldigvis en fridag. Vejret er skønt og vi nyder at kunne nusse lidt rundt for os selv, og hunden er snotforvirret over at vi pludselig er hjemme på en ganske almindelig hverdag.  Hvordan dens tidsfornemmelse fungerer ved jeg ikke, men den har tydeligvis en fornemmelse af at en uge består af 5 dage med alene hjemme tid og 2 dage med tid til leg, nusning og opmærksomhed. Så nu bliver vi fulgt rundt med mistænksomme øjne – næsten som om den spekulerer på om vi har tænkt os at forlade hattehylden, så den kan få lov til at sove i fred i sin ny-erobrede stol på altanen.

At den netop har valgt den plads fortæller mig at den har ganske fint med at være alene hjemme, for en hund, der er ked af at være alene hjemme ville placere sig i nærheden af den dør, dens mennesker forventes at komme igennem. Vores hund snorksover i lejlighedens fjerneste hjørne.

I dag kan jeg slappe af fra jobbet og prøve at nå frem til en eller anden form for afklaring af de sidste dages store dilemmaer. Skal – skal ikke. Der er virkelig noget at spekulere over. Altså mht medicinen og et par andre større overvejelser. Har bedt om noget “uddybende” rådgivning fra lægen, men ved faktisk ikke om hun er på arbejde i dag. Tvivler lidt, men det vil tiden vise, for hun plejer at reagere ganske kvikt på beskeder fra mig.

Jeg har i den grad brug for ro og stabilitet nu og ved ikke rigtigt hvordan jeg få det. Men i dag er kravfri. Helt og aldeles. Jeg vil kun se kæresten og hunden og resten af verden kan ærligt talt rende mig et vist sted.

Måske gå en tur med kameraet senere, vejret ser jo ud til at blive godt, så jeg behøver ikke medbringe regnvejrstøj til kameraet. Det hader jeg nemlig. Tror at jeg vil udforske det der nabo-skovområde vi har, og som vi ikke kendte til eksistensen af tidligere.

IMG_9783Sidste år boede vi ved skovene og gik osse en god lang tur. Der fangede jeg denne alt for tidlige tidsel på linsen, men tror faktisk at forårets næsten legendariske kulde har forsinket dem væsentligt i år. Regner i hvert fald ikke med at jeg kan finde dem i dag.

Kan huske det fordi jeg havde netop fået en ny 50 mm linse der skulle testes, og blev glad for at se blomsterne allerede i juni. Mener de plejer at komme en måneds tid senere.

Men er jo bestemt ikke kendt for at være plantekyndig, så det kan være jeg husker forkert her.

Blev i øvrigt aldrig rigtig glad for det lille objektiv og mistænker faktisk at det gik i stykker meget hurtigt for billederne bliver konsekvent mystiske i farverne. Eller osse har jeg bare ikke brugt det nok til at kende dets begrænsninger og styrker.

10 meninger om “Tiltrængt fridag

 1. Dejligt, at du er en af de heldige, er har fri idag. Og at kæresten også er. Spøjs – på den kloge måde – hund, at den kan holde styre på ugedagene. du har ret; det er dejligt med pip fra dig. Jeg synes nu ikke, dit indlæg er indholdsløst, slet ikke. God fridag 🙂

  • Ja det har jeg osse nydt.. eller det vil sige at jeg egentlig ikke har nydt, jeg har bare været tilfreds med fraværet af krav og stress… Kæresten har været supersød og har ladet mig være helt i fred så jeg kunne prøve at få gang i batteriet igen.

   Jeg ved ikke med hunden, kan bare se at den er anderledes i dag end på en almindelig weekend.

 2. I en travl og hektisk hverdag er det altid godt med en “uventet” fridag 🙂
  Min seneste erfaring med uventet fridage siger mig – i hvert tilfælde for mit vedkommende – at man bliver afslappet og har nu bedre tid til at takle de problemer der har eller kan være i det man arbejder med 😉

  Nyd dagen, kæresten og hunden, selv om han er fornærmet over I er hjemme 😉

  • Det er nemlig rigtigt godt og timingen for mig er nærmest perfekt.. for jeg magter næsten ikke mere..

   Har “nydt” den… nydt roen og kravfriheden i fulde drag.

   Hunden skal nu nok blive god igen.. den fik en fin lang tur og har ligget i et hjørne af sofaen lige siden.

 3. Du har jo altid sagt, at I har en meget klog hund 🙂
  Det lyder som en yderst vederkvægende og tiltrængt fridag.
  Ærgerligt med objektivet, men tidselblomstbilledet er altså skidegodt!

  • Ved ikke om den er vildt klog, den er bare særdeles velintegreret i vores lille flok og de rutiner, der hører med der.

   Jo – den var dælme tiltrængt.. fridagen altså.

 4. Ja det er skønt med sådan en midtugefridag, alle uger burde være som denne.. 🙂
  Hvis objektivet ikke er to år gammelt, må der stadig være garanti på det..

  • Objektivet er ikke købt i en dansk butik (hurra for nethandel) og garantien er udløbet.. heldigvis var det ikke et dyrt et, men det lille lette canon 50 mm..

   Ja.. vi blev jo snydt for 1. maj.. så vi holder grundlovsdag i stedet. Spekulerer lidt på om det har noget at gøre med at mit firma har en krifa overenskomst der foretrækker en “blå” helligdag fremfor en “rød”..

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s