Torsdagsplaner

Det er helligdag og fridag og hvis det ikke havde været det havde vi begge været i fuld gang allerede nu, med masser af knaldenergi, fuld af smil og klar til dagens udfordringer. Dvs næsten – i mit tilfælde i hvert fald. Men nok mere energiske end vi er i dag. For vi er trætte, sløve og gider ikke rigtigt noget som helst af det der egentlig var planen for i dag. Nå, vi skal nu nok nå det hele alligevel.

Vi skal (alt alt for sent i år) bytte hjulene på bilen. Men i betragtning af hvor lidt vi bruger den i hverdagen sker der nok ikke noget ved at den har haft vinterskoene på indtil i dag. Det har været planlagt et par gange, men da det er en af de ting vi to tøser behøver lidt hjælp til af mande-kræfter er vi en lille smule afhængige af at der er nogen der gider hjælpe til. Mandekræfterne her sidder så bare desværre på mænd, der ikke ligefrem er kendt for at være aftale-stabile, men i dag har vi så fået lovning på hjulbytteri. Til gengæld har vi investeret i en såkaldt garagedonkraft, som burde gøre arbejdet en del nemmere i forhold til at bruge bilens egen, originale donkraft. Sådan en er nemlig en lidt spinkel konstruktion hvis allermest udmærkede funktionalitet er at den kan pakkes sammen og ikke fylde alverden. Jeg vil nok nærmest mene, at der er tale om en “nød-donkraft”. Japansk design i den fancy udgave gør den bestemt ikke mere brugervenlig. Vi har aldrig anvendt den, da vi jo havde to biler og den anden bil konsekvent var mere tung og solid og dermed osse havde en egentlig brugbar donkraft.

Drillebilen havde en formidabel donkraft, men til gengæld var de punkter på den hvor en sådan retteligt skal placeret rustet væk, så det gav osse lidt halløj i sig selv. Endte som regel med at den blev kørt på hjulcenter til sommer/vinter bytte – for vi turde simpelthen ikke gøre det selv, Bunden i bilen havde næppe overlevet i vandtæt stand.

Altanen skal osse have en omgang, og vi er stadig i en eller anden form for eksperimenteren rundt med en lille bænk, et par stole, et bord og en drilsk parasol. For hvor pokker skal den være så den faktisk virker som den skal – uden at stå i vejen. Den allermest optimale løsning for parasol ville være ca 1½ m uden for rækværket, men det tror jeg vores underboer vil være kede af. Vores altan er bestemt ikke blandt de største, men dog brugbar nok. Vi skal bare indrette den rigtigt. I dag. Suk. Jeg vil have mit lille bekvemme læse, skrive, lege med ipad hjørne. Kæresten vil have mulighed for at lege med krydderurter og planter og blomster. Vi skal helst kunne sidde 4 og spise derude. Well, det er nok lige optimistisk nok – men 3 i hvert fald.

Og hunden skal helst have en plads med sol som den kan nyde adgang til mens vi er på arbejde. Det er nemlig fordelen ved at bosætte sig i et område hvor vi bor så tæt, vi kan åbne altandøren uden at være hjemme. Adgang til lejligheden i lusket ærinde vil kræve at man sætter en stige op i stueetagens have lige uden for deres stuevinduer, forcerer et udestuetag, kravler et par etager op, kryber ind over altankanten og den vej ind i lejligheden. Yderdøren er tyverisikret og kræver nøgle for at komme ud, så de luskede skal samme vej tilbage med hvad de nu vil stjæle på nakken. Og alt sammen ca 6 m fra genbo-ejendommen hvor 8 lejligheders beboere vil have første parket til at kigge på manøvren. Beboere, der vel at mærke er helt klar over at vi går på arbejde (i modsætning til rigtigt mange af dem – velkommen til beton-ghettoen), at vi har hund og hvornår vi plejer at komme hjem.

Vi tvivler på at nogen vil gøre forsøget. Og er villige til at vædde et indbrud på det. Et indbrud som hunden i øvrigt vil gøre NADA for at forhindre. Det er slet ikke dens opgave at være vagthund, og det vil egentlig være ganske uhensigtsmæssigt i en lejlighed med en hund, der vuffer uhæmmet af alt ukendt.

Orv ja… kæresten er forresten osse en tyv. Sammen med de sandaler jeg fandt på tilbud fandt jeg osse en ny regnjakke. Osse på tilbud for en plov. Fed, tæt skåret, turkis ting fra Marmot og af fornuftig kvalitet. Den røg osse i kurven. Den scorede kæresten på stedet, og da den klæder hende rigtigt godt måtte jeg gå rundt i regnvejret i går uden passende beklædning og blev ganske gennemblødt. Men smugkiggede tilfreds på hende den skønne, der ellers har pakket sig ind i en stor, uformelig, kraftig arbejdsregnjakke, som hun ville kunne skjule en graviditet, en rygsæk samt et raketstyr under. På en gang.

… om aftenen bestilte jeg en jakke til… en anden farve, men nu kan vi lege fru og fru danmark i ens overtøj.. i regnvejr. Fik den heldigvis til samme lave pris, men til gengæld måtte jeg bestille på nettet og håber så at pakken ligger til mig på mandag. Så indtil da gider jeg ikke regnvejr.

8 meninger om “Torsdagsplaner

 1. Hvor er I heldige, at I har en altan. Jeg er enormt glad for min lejlighed, men den mangler altså lige altanen. Jeg savner muligheden for at kunne være ude på egen matrikel.

  Der er ikke noget at sige til, at bilen stadig har vinter-sutterne på. Som du skrev i dit forrige indlæg, så er vi jo nemlig gået fra vinter til sommer og har sprunget foråret over.

  Jeg håber, at I trods alt, får nået noget af alt det, I gerne ville på denne herlige Kr. Himmelfartsdag.

  • vi valgte lejligheden pga altanen. Vi ville have en der var stor nok til at vi kunne være derude og lille nok til at den ikke i sig selv gjorde lejligheden dyrere end nødvendigt. Og det er vi glade for nu, hvor vi begynder at kunne bruge den fornuftigt. Osse selvom vi derude er ganske tæt på naboernes udeliv, der ind i mellem kan forekomme ganske eksotisk 🙂

   God fridag – osse til dig.

 2. He he, nu mangler I bare ens joggingtøj 😉 Men regnjakken ser lækker ud. Jeg går ud fra, at I ikke kan få markise, siden I bøvler med parasol?

  Vi fik sommerdæk på for et par uger siden. Udført af såkaldt professionelle. Idag opdagede Gemalen – under bilvask – at der mangler en bolt i det ene hjul. Betryggende? Nej, vel.

  • Ja.. ikke et øje tørt.
   Den er ganske lækker så jeg kan sagtens forstå at kæresten napsede den.

   Markise? Det tror jeg egentlig ikke, men var nok værd at undersøge, for vi har forbløffende frihedsgrader her hvad indretning af altaner og stueetagernes små haver. Vil lige prøve at se om der er andre på vores etage og med vores altankonstruktion, der har sådan en.

   Vi har stadig ikke fået skiftet.. de troløse mænd brændte os af – så nu gør vi det selv i næste uge. Eller dvs at vi selv finder et dækfirma der vil gøre det for et par hundrede kr.

 3. Åhhh kan se herover at de troløse mænd svigtede jer igen..måske I skulle love dem hjemmebag osv.. og så brænde dem af, så kan de lære det.. 🙂

  • Det begynder i hvert fald at få en vis underholdningsværdi, men jo, vi er ganske kreative i vores hævnaktioner, og når de er sat ind, så går der lige lidt tid før mænnerne tør brænde os af igen. Sådan har aftale krigene bølget frem og tilbage i 8-10 år.. Ikke uden en vis morskab.

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s