Konfliktråd

Sad og så et eller andet program på tv2 i går. Noget om konfliktråd, som jeg vist tidligere har skrevet om med en lettere fnysende tone. Atter bliver jeg mindet om dette særlige fænomen og atter må jeg spekulere lidt over hvad det egentlig gør godt for. Og for hvem. Altså bortset fra at det tilsyneladende er rigtigt godt TV og gør sig fint på skærmen i primetime.

Men hvem er det egentlig godt for. Og i hvilke situationer. Jeg er sikker på at det er givende for gerningsmand og offer, men er det almengyldigt godt? Der kan jeg altså have mine tvivl. Ved tilfældig vold, ved pludselige opståede situationer hvor offer og gerningsmand kun ser hinanden 2 gange. Første gang når forbrydelsen begås og anden gang i retten, og hvor det er tilfældigheder der netop gør denne person til gerningsmand og en anden person til offer.

Men er der tale om et længere forløb før, under og efter forbrydelsen/forbrydelserne – så tror jeg altså ikke på det. Der er alt for meget andet i det, alt for meget gammelt møg, der også spiller ind og et konfliktråd kan vist ikke lige løse noget som helst af det.

Jeg er måske nok ganske subjektiv på det her emne, men jeg savner altså at de tv-stationer som besynger konfliktrådenes store force osse lige kommer rundt om situationer, hvor det måske er mindre egnet eller decideret skadeligt.

Jeg ved at jeg i dag på arbejde kommer til at høre en del om dette program og at rigtigt mange ser det som den nemme vej til hurtig resocialisering. Som jeg ser det findes der bare ikke nogen nem vej som kan bruges generelt. Det ville være skønt, men jeg tror ikke på det.

Der findes situationer hvor det mest fornuftige er at gå i flyverskjul …. jeg skal ikke redde verden. Jeg skal redde mig selv.

10 meninger om “Konfliktråd

 1. Jeg tror at det i en situation som den i går er meget godt at offer og gerningsmand mødes, men tror ikke at det virker på f.eks banderne og krigen indbyrdes imellem dem, for så var “krigen” nok stoppet for lang tid siden! Men det er jo godt tv!!

  • Er helt sikker på at banderne afholder jævnlige konfliktråd hvor de mødes og prøver at løse konflikterne. Det er bare ærgerligt at det nok ikke lykkes så tit og at de derfor vender tilbage til deres talentløse skyde-kampagne.

 2. Du har helt ret i, at programmet kun sætter fokus på de situationer, hvor det hjælper begge parter, det er ikke særlig nuanceret.

  • Jeg har været i den her boldgade et par gange før på bloggen, det ved jeg godt. Men det irriterer mig nu hver gang at det bliver præsenteret som en slags gylden løsning, som familien danmark så kan sidde og hygge sig lidt over.

   Jeg ser det bestemt ikke som nogen generel løsning på ret meget – men det kan da bruges i visse situationer.

   Mangler bare at nogen bliver lidt mere informative på det her pkt.

 3. Jeg har kun set et kort glimt pga. trailerne for udsendelserne. Jeg blev så tosset over, at vi skulle tvinges til at føle medlidenhed med voldsmanden, fordi han sad og vrælede og var ked af hvad han havde gjort. Den slags gider jeg simpelthen ikke se … var det mig der var offer, ville jeg aldrig kunne tilgive. Beklager, men sådan er det – jeg er alt andet end guddommelig …
  Og jeg ville da slet ikke udstille hele seancen i tv, men visse personer er åbenbart parat til hvad som helst for at komme på skærmen.
  Den samme holdning har jeg til ‘Rod i familien’ – jeg har ikke set andet end de trailere, jeg ikke rigtig har kunnet undgå.

  • Jeg følte mig egentlig ikke særligt tvunget til at føle medlidenhed med voldsmanden som jeg ærligt talt betragter som et fjols, der dog er i stand til at tage straffen for sin stupiditet.

   Jeg kan heller ikke tilgive og er så pr def heller ikke guddommelig, hvilket jeg egentlig er godt tilfreds med ikke at være. Det er så besværligt og krævende.

   Rod i familien.. tror jeg har hørt om det eller set trailere for det. Nej sådan noget gider jeg heller ikke dyrke, selvom man måske kunne hævde at der for alvor er rod i min familie 😉

 4. Du har vidst valgt en fornuftig strategi. Det primære må være, at passe på sig selv. Jeg har ikke set de programmer, af helt samme årsag. Og jeg forstår altså ikke, at folk lader sig udstille på skærmen i den bedste sendetid. Men sådan er vi jo så forskellige.

  • Jeg forstår det heller ikke og en dag skal jeg betro dig (men ikke her) i hvor høj grad jeg tager afstand til sådan noget.

   Men rent faktisk stikker det mig lidt i sjælen når jeg læser jeres kommentarer… om mennesker og deres hang til kendthed for en stund – for det får mig til at tænke på… er det mon sådan nogle osse ser mig? at jeg er her fordi jeg have opmærksomhed på den her konto…

   uhhh jeg håber det er mig der ser spøgelser.. for sådan er det ikke tænkt.

 5. Det bekræfter mine fordomme om TV2; De sender – i primetime – noget der er letfordøjeligt, og som familien Danmark så kan sidde og hygge sig med, og glæde sig over at de ikke er en del af. Jeg har set et enkelt afsnit af ‘Rod i familien’ på DR1, det er det samme følelsesporno. Så læser jeg hellere en god bog!

  • Vi er jo heldigvis udstyret med lidt flere kanaler så vi kan bare se noget andet hvis vi ikke gider læse… jeg så så det program netop fordi det har en eller anden form for relevans for mig og mit liv – og fordi jeg har en holdning til konfliktråd.. og måtte jo se om det ikke var nu den sag blev lidt nuanceret. Det var det så ikke.

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s