Nåede det

Selvom jeg hopper rundt på et knæ med elastikker  i stedet for ledbånd er jeg blevet klar. Nu kan kæresten bare komme hjem og jeg glæder mig rigtigt meget til det.

Har desuden en lille overraskelse til hende. Hun er filmnørd og vi har 1000 titler spredt rundt i flere mapper. Og ingen af os har nogensinde rigtigt kunne finde lige den film vi lige havde lyst til at se, og ingen af os anede rigtigt hvad vi havde og ikke havde. Og i nogle tilfælde i hvor mange versioner vi havde et eller andet.

Så jeg har brugt aftenerne på at sortere film i stride strømme. Box-set for sig. Tegne- og animationsfilm for sig – og resten i bunker for sig selv alt efter titel. Det blev altså nogle store bunker.

Nu står alt i reglementeret orden og alfabetiseret. Og ikke mindst registreret i en herlig iPad app. Det bliver hun rigtig glad for når hun ser det. Ikke mindst fordi det er rigtigt apple-nemt at bruge.

Det fede ved den her database er at den krydser alverdens mystiske filmoplysninger med hinanden. Den henter fra sin egen filmdatabase (og nye film kan bare scannes ind direkte via stregkode) og der er naturligvis links til filmens side på IMDB.

Man kan søge på kryds og tværs rundt i både genrer, skuespillere, instruktører, producenter og hvad ved jeg. Man kan registrere hvem (i kontakterne) der låner hvilke film, hvilket er en rigtig god ting, da vi vist mangler en del film der er tabt på dén konto.

Og så kan man søge på skuespillerne i den film man lige kigger efter. Her har jeg klikket på Helen Mirren (den fantastiske dame) og får så smækket en oversigt op med hvilke film vi har med hende i øvrigt og naturligvis en biografi.

IMG_0305IMG_0307

Naturligvis er der interface både til pc, mac, iphone og windows media center – og dermed osse link til et smart tv. Det er dog pragtfuldt, hvis man altså lige kunne få en app, der selv kravler op på reolerne, åbner mapperne og piller den rette film ud og stopper den i dvd-afspilleren, så det kunne betjenes direkte fra iPaden. Det sidste har jeg af gode grunde ikke aktiveret. Men det findes.

Må dog indrømme at da alle filmene lå spredt ud over et par lagner på gulvet kunne jeg ikke lade være med at tænke på at lige nu vil jeg helst ikke have besøg af foged og antiipiirat-gruppe. Jo jeg har en grum fortid som pirat og har vist osse haft lidt evner ud i kode/format/region/krypterings-knækkeri på internettet.

Det er dog stoppet igen, da jeg i dag synes jeg kan og vil betale for mine film igen, men det får mig altså ikke til at smide 8 mapper ud med gamle film af ikke helt legal herkomst. Og nu kan vi rent faktisk finde rundt i samlingen, og viden om at der ikke kommer flere af de forbudte til gjorde det osse passende meget nemmere at lægge dem i orden for der skulle ikke øres plads til nye. Fremover står nye film sammen med de andre originaler.

Det kommer næppe som nogen overraskelse at jeg har kunnet disse ting og at jeg har indsigter i hvordan man knækker koderne, der forhindrer kopiering eller forvandling af USA importerede DVD´er til noget, som kan afspilles i europæiske kvalitetsafspillere. Kunne vist osse noget med at “aflytte” net. Det skulle jo testes, ikk?

Var en værre bandit engang. I dag er jeg bare en vidende og helt straight nørd, der ikke lusker rundt i internettets lovmæssige grænseland. Men viden om dette er guld værd. Bare ikke på min løn-konto. Øv.

Men det bliver overraskelsen til hende… jeg kunne naturligvis osse bare have købt nogle blomster.

Er sgisme ikke ret god til det der romantik noget..

16 meninger om “Nåede det

  • Er sikker på at hun bliver glad.. jeg blev færdig i går.

   Kan jeg? På en søndag? hmmmm… er du sikker? Er jo ikke meget til de der stoppede lige på shell og fandt noget i spandene ved dørene agtige noget…

   Blomster.. nej… det tror jeg ikke at jeg kan nå… 😀

 1. Hvis kæresten bliver mere glad for dit arkiveringsarbejde end for blomster, er der jo heller ingen grund til at lægge dine penge hos en blomsterhandler 🙂
  Hvor ville jeg dog ønske, at jeg var en resocialiseret kriminel lige som dig – der er SÅ megen viden om alt muligt, jeg gerne ville besidde. Når Eric fx skriver om hackerangreb og forhindring af samme, om plug-ins og alt muligt … det er sort snak for mig, men ville være utrolig nyttigt stof at være hjemme i.
  En skam, at man ikke kan lave en hjerne-copy-paste af den slags ting … ganske som jeg skal gøre på mit arbejde for tiden. Men der er meget, der ikke kan kopieres, desværre …

  • Det håber jeg og jeg er egentlig bare glad for at det endelig er blevet gjort rigtigt.

   Sådan er det jo altid at vi kigger på “naboen” og ser misundeligt på hvad de kan.. du ved en masse om svampe, kulinariske særprægetheder mm som jeg ikke har verdens fjerneste anelse om.

   Hjerne-copy/paste? tror du ikke bare at det er et spørgsmål om tid? Det skal de da nok få løst og der er bestemt ikke copyright på min viden.

   • Jojo. Det er et spørgsmål om tid. Cirka 30 år 😉
    Men hvem har det? Erfaring, historik, hukommelse og ganske almindelig modenhed kan ikke umiddelbart erstattes – og det er ikke kun min egen vurdering 😉

    • Nej det kan ikke erstattes – men egentlig viden ville det nu være smart nok med. Men viden uden erfaring og modenheden det har krævet at få den viden er vist egentlig et ret små-farligt koncept.

 2. Hvor skønt at få kæresten hjem igen. Og hun sætter nok dit enorme arbejde højere end en buket blomster 😉

  Hvad sker der for mig? det er tredie gang, jeg prøver at kommentere, men de to første forsvandt tilsyneladende ud i det blå??

  • Du var havnet i spambunken, men nu er din kommentar fisket frem til sin rettelige plads igen. Der ingen der kan forklare hvorfor men sådan er det bare.. Så den bunke kigger jeg i ganske regelmæssigt..

   Hun blev ret godt tilfreds med det hele så intet er spildt arbejde.

 3. Hold da op hvor har du været flittig med alle filmene. Kæresten må være enormt begejstret for den meget flotte database, du har lavet. Ud fra din beskrivelse minder den meget om Media Monkey, som jeg har til min musik. Den kan også parre alle mulige oplysninger på kryds og på tværs, og pludselig er det fantastisk at kunne finde sine musiknumre i en ny kontekst.

  Det er godt, du har stoppet dit liv som pirat, nu hvor du tjener rigtige penge selv.

  • Ja – jeg var flittig. Jeg tror det er ca samme koncept som mediamonkey. Bare lidt mere poleret og så er det kun film.

   Lyder næsten som om du tror pirateriet var noget jeg gjorde for penge og for at sælge videre, og det kan jeg love dig for at vi ikke gjorde. Der er et strengt kodeks i den verden og det der er no-go. Og det er ikke mennesker man gerne vil have som fjender.

   Men det var egentlig skræmmende så meget jeg lærte om gigantiske huller i sikkerhedssystemerne rundt omkring mens jeg var aktiv.

   • Nej jeg mente ikke at pirateriet var noget du gjorde for penge – slet ikke. Det jeg mente var, att det var godt du stoppede, da du selv tjente penge, som du kunne købe film for.

 4. hehe du har måske været model for Lisbeth Salanders hackerevner? Dejligt at få sat tingene i system, det er bare så svært at komme i gang ;-D

  • Griner.. nej bestemt ikke. Men du er ikke den første der har trukket dén parallel – men det er nok mest fordi jeg er berygtet for at kunne finde de mest sære oplysninger frem….

 5. Det er fedt at få sat system i tingene. Men hold da op nogle talenter og fortidsminder, du kan præstere 🙂 Det bliver rigtig godt for jer at være samlet på Hattehylden igen.

  • Ja – det er en stor lettelse at få system i roderiet ind i mellem.

   Mjaeeeh…. alle har vel en mere eller mindre skummel fortid. Og det gælder så osse mig.

   Vi er samlet nu.. og nyder det!

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s