At føle sig lidt dum

Lige præcis et år efter jeg vågnede op med kæresten allerførste gang, skulle hun jo have en gave. Og det skulle bestemt ikke blomster, chokolade, middagsinvitation eller noget andet forgængeligt. Det skulle gerne være ca lige så holdbart som jeg planlagde at dette forhold skulle være.

Så jeg købte et schweizer-ur.

Det lyder fint, men det er det altså ikke. Men det er et lækkert ur, der passer perfekt til hende. Vandtæt og i en fin størrelse, leveret i en fin kasse med certifikat og det hele. Og hun blev osse meget glad. Og jo mere jeg så på det jo mere ærgrede det mig at jeg ikke havde fået fat i et mere, men urmageren havde kun fået et enkelt eksemplar af  FIS Nordic World Ski Championships 2005, limited edition uret. Og jeg havde jo ligsom bestemt mig for at netop dette ur skulle kæresten have.

Det holdt vist i ca 3 år og så gik sekundviseren i stå. Og dermed osse resten af uret. Det blev klaret med et batteribytte hos den urmager der havde solgt mig uret, inklusiv en afvisning af et tilbagekøb af det. Det skuffede ham vist lidt.

Så gik der ca 3 år igen før sekundviseren atter besluttede sig for kun at tælle hvert femte sekund. Og nu var vi flyttet et pænt stykke væk fra den første urmager så det blev den nærmeste der fik lov at åbne det begrænsede ur og sætte nyt batteri i. Det kunne da ikke være så svært.

Desværre havde det bare ikke den ønskede effekt. Sekundviseren talte stadig kun hver femte sekund når uret blev holdt lodret og alle sekunder når urkassen var vandret og efterladt på natbordet. hvilket gav en ganske alternativ tidsregning.

Og så blev uret flyttet fra natbordet til skuffen. Og det er vel et par år siden, for kan sådan et ur overhovedet laves? Uden at det koster lige så meget som uret selv? Kæresten nappede så mit reserveur – et seiko – i stedet.

Fredag morgen gik dét osse i stå og vi måtte atter gå den tunge gang til en ny urmager, vi er jo flyttet siden sidst. Men denne gang tog vi altså begge urene med. Det kunne jo være at han havde en ide mht det fine ur. Måske endda et bud på om det kunne laves og hvad det så ville koste. Men i det mindste kunne han vel for pokker skifte batteri i seikoen.

Kæresten havde spurgt sig lidt for på sit arbejde og bedt om et navn på en urmager af den gamle skole, og det skal jeg love for at vi fik. Lillebitte forretning, en ældre dame bag disken og et mystisk udseende værksted i baglokalet. Vi så aldrig selve urmageren, kun hans enorme Einstein-agtige grå frisure og så hørte vi hans stemme. Det fine ur skulle have en dråbe olie, mente han. Det var ikke et tandhjul der var slidt, de var fine. Det viste sig så at seikoen drillede så det gik der lidt tid med mens vi osede lidt rundt mellem alle deres ure og fandt et par stykker vi skulle kigge nærmere på hvis det fine ur ikke var til at redde for en acceptabel pris.

Så kom konen frem og lagde urene på disken:
–  Seiko uret har fået nyt batteri og det andet en dråbe olie. Det bliver 50 kr for batteri og 20 kr for olien
–  ahem.. var det det?
–  Ja. Men kom igen hvis fejlen vender tilbage i løbet af et par dage. Og batteriet skal nok snart skiftes på dette ur.

Det lover vi  og vi ved at dette er en forretning vi skal tilbage til. Den var for sjov.

Vi betaler på stedet og smutter ud af døren og føler os godt dumme. 

20 sølle gode danske kroner og kæresten får sit elskede ur igen. Hun har lidt med mit seiko i et par år, blot for at spare sølle  20 kr.

Er der overhovedet nogle steder hvor man kan få en fagmand til at udføre en tjeneste af nogen som helst art for 20 kr?  Det er jo til grin. Men dejligt for os.

12 meninger om “At føle sig lidt dum

 1. Den slags anekdoter er fantastiske. Elsker det! Det viser så godt, at man ikke altid skal tro, men vide 😉
  Tillykke med ur-reperationen. Wow, jeg nåede at tælle en del år I har haft sammen. Det varmer langt ind i hjertet.

  • Jeg synes at det er utroligt at den slags forretninger stadig findes og at man kan købe noget som helst af værdi for en 20´er.. du kan jo ikke engang stille selv den mindste sult hos pølsemanden for det beløb.

   Ja, vi er vist på ca niende år eller sådan noget…

 2. Skøn historie. Godt, at kæresten havde fundet frem til en urmager af den gammeldags slags. Man kan blive helt bekymret ved tanken om, hvad en mindre gammeldags urmager kunne have fundet på.
  Jeg sad også og lagde år sammen. Dejligt 🙂

  PS: Hvem følte sig egentlig dum over hvad??

  • Tjaeh måske at tilbyde at købe det for et par hundrede kr til “reservedele” efter at have overbevist os om at det ikke stod til at redde?

   Vi var ret godt tilfredse med reparationens omfang, tid og pris 🙂

   Vi følte os ret dumme over at vi ikke havde fået det lavet noget før.

 3. Hvor er det dog dejligt, at I kunne få uret repareret. Alt for tit bliver ting smidt ud bare fordi, der ikke er nogen, der har forstand på at reparere på gammeldags facon.

  Dejligt, at I har været sammen så længe. Et bevis på at rigtig kærlighed holder.

  • Det ur var nu aldrig blevet smidt ud, for det ville altid kunne være blevet lavet hos producenten, hvilket er en halvdyr løsning men der var det da endt en dag vi havde råd til det.

   Vi har da tænkt os at det skal holde… men jeg tænker slet ikke på det som længe. Er det mon det?

  • Ja, og jeg tror faktisk at han arbejdede på urene i et kvarters tid… rørende billig reparation. Og helt sikkert en butik vi skal besøge igen.

 4. Den slags håndværkere findes der ikke mange af mere, I var vist heldige at finde ham.
  Fedt at begge ure virker igen.

  • Vi føler os ganske heldige men desværre tror vi ikke at den forretning findes så længe mere, deres alder taget i betragtning.
   Ja, det er dejligt og hun er rigtig glad for at få sit eget ur igen.

 5. Dejlig beretning! Den slags eminent service er meget, meget sjælden og dør desværre nok ud med den generation.
  Kan godt forstå, hvis I følte jer lidt dumme, men det udkomme kunne ingen da have gættet på 🙂

  • Jeg tror osse at den dør ud, desværre. Men en dejlig overraskelse at finde den midt i byen hvor butikken mildest talt ikke gjorde meget væsen af sig. Egentlig har vi passeret den flere gange uden at kigge nævneværdigt på den, men ok, vi havde jo ure…

   Forbløffer mig nu altså stadig at man kan få nogen til at gøre noget som helst kvalificeret for en 20´er.

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s