Et iPad problem?

Nørd-advarsel.

Jeg kan altså rigtigt godt lide min iPad, og alle jeg møder, der selv har en er ganske enige; det er en skøn tingest.

Men i julen mødte jeg først én og dernæst en anden der næsten med hviskende stemme betroede mig, at de ikke var helt tilfredse. Når de havde siddet med den et stykke tid på det trådløse net derhjemme tabte den netforbindelsen. Men shhh – det er ikke noget vi taler så højt om, for vi elsker jo vores iPads, ikke

Jeg har faktisk samme problem. Efter ca 20 minutter taber den forbindelsen til netværket. Og jeg er rimeligt irriteret over at sådan et fint produkt ikke kan noget så essentielt som at køre på et netværk uden at tabe pusten.

Så fik vi apple-tv og stor var min frustration, da jeg konstaterede at det var samme problem. Møg-æble!

Begyndte at holde øje med kærestens iPhone.. samme sag.

Løsningen lå på min android-telefon, viste det sig. For den sladrede om hvad der foregik på mit netværk ved hjælp af en app, jeg havde glemt alt om. Og jeg dummeklasker mig selv over at opdage at efter flytningen ind til hattehylden deler vi WIFI channel med 4 andre i samme hus. Så tror da pokker at routeren ikke kan trænge igennem og levere stabile ca 80 mbit.

Hurtigt ind på setup til router – bytte kanal til den af Android anviste bedre kanal.. og så kører skidtet. Og det håber jeg så det bliver ved med at gøre.

Føler sig lidt dum over at lave sådan en amatør-fejl. Men til jer, der også piver lidt over det trådløse netværks instabilitet.. måske skulle I osse checke jeres kanaler..

12 meninger om “Et iPad problem?

 1. Godt at du fandt fejlen og selv kunne rette den, men når problemet var det samme på alle tre enheder, måtte der jo være en logisk forklaring. Jeg synes det er imponerende, at I har en 80 Mb forbindelse – er det fibernet?

  • Jeps – ægte fibernet på hattehylden. Og faktisk er det jo en 100 mbit forbindelse, men man får jo aldrig max, selvom vi oftest er ganske tæt på.

   Føler mig bare lidt dum over sådan en fejl… fik ipaden stort set samtidig med flytning så sansede ikke at det ikke var den, som var dum. Var først da appletv kom på osse, der gik en prås op for mig, for appletv er supersart med huller i nettet..

 2. Vi har kun én kanal, så der er vel ikke noget at tjekke?
  Tit, når jeg spiller Quizbattle, når jeg pludselig den meddelelse, at serveren er nede for vedligehold. Det er den altså for tit til, at jeg tror på det, men jeg mister forbindelsen, hvilket er s….irriterende midt i et spil!

  • Hvis det er det eneste sted at du oplever at ipaden mister forbindelsen så er det ganske sandsynligt at det er appen der mister forbindelsen til sin server.. men oplever du det andre steder så skal du (ihh hvor lyder jeg ny-klog) kigge på dit netværk i stedet. Og I kører kun med en kanal, men er det standardkanalen på routeren er der en vis sandsynlighed for at I også deler kanal med naboerne. Og så kan det også betale sig for jer lige at checke om der er ledige kanaler andetsteds på nettet som jeres router kan bruge til at sende det kablede net videre til jeres trådløse enheder med.

   • Jeg tror, der er noget, jeg overhovedet ikke har forstand på her. Surprise!
    Jeg oplever det ikke på pc; John heller ikke – det sker kun på iPad’en.
    Men kanal for dig og kanal for mig er nok to forskellige ting – jeg aner ikke, hvordan skidtet kommer ind i huset … endnu betaler firmaet for min superlynhurtige forbindelse via Telenor, men om et par måneder melder vi os under fanerne hos YouSee, hvor vi også har vores tv igennem.
    Taler vi så én eller flere kanaler? Jeg fatter simpelthen ikke den del af it-verdenen 😦

    • Smiler.. der var osse advarsel for nørderi 🙂

     Du har en kablet forbindelse ind i huset. Der har du (formodentlig) en router stående, der fordeler signalet til jeres computere, telefoner og ipad. Noget via kabler og nok det meste via trådløs forbindelse (WIFI). Signalet fra routeren bliver sendt til de trådløse enheder via et særligt frekvensområde (lige som en radio) og man kan vælge kanaler på routeren. Altså hvilken kanal den skal sende signalet ud på. Og det gælder om at få en kanal for sig selv, så forbindelsen ikke bliver forstyrret af naboernes “støj”.

     Det er lige som de trådløse ringklokker man kan købe.. forestille dig komikken hvis 4 naboer i et rækkehus område køber samme gode tilbud og kører på samme kanal.. så ringer det altså ret tit på døren.

 3. Fedt at du fandt forklaringen på jeres udfald, det kunne bare ikke være en IFejl. Der er ALDRIG noget galt med Appel dimserne.. 🙂 vi har næsten giftet os med et Stockholm syndrom..

  • Bare knapt så fedt at konstatere at den mest oplagte forklaring var så nærliggende… at jeg ikke havde checket netværket ved flytning, men bare tænkt.. op med det og så kører vi igen…

   Ja, det forekommer mig at vi er blevet lidt æble-øjede.. 🙂

  • Tror det er ca papskåret i mit svar til Ellen… kig der. 🙂 Der gik lige over-nørderi i den. Men tænkte faktisk også lidt på dig for du peb over nøjagtigt de samme udfald på ipad´en som jeg gjorde… og nu kører skidtet altså igen.

 4. Jeg fatter ikke en meter, men har heldigvis heller ikke brug for det (endnu) Min iPad går ikke død. Men jeg hørte faktisk om problemet i radioen forleden, at det var noget mange var ramt af, og at det ville blive værre endnu, hvis ikke man købte et spec. stik. Forstået på den måde, at tv´et kunne vise sort skærm, hvis naboen tændte sin pc. Eller har jeg blandet en masse sammen mon? Det var i hvert fald noget i den retning.

  • Smiler.. jeg tror du har blandet et par ting sammen men i princippet er det nøjagtigt det samme. For mange trådløse apparater der sender på samme frekvens/kanal forstyrrer hinanden. Og det gør intet hvis det bare er noget der sender ind i mellem, som fx en trådløs telefon eller en ringklokke – men det er skie irriterende hvis det er et trådløst netværk der bruges altid.

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s