Jamen, jeg kan jo ikke få influenza

Eller det vil sige, at det er yderst sjældent forekommende og det er derfor ikke noget jeg normalt sådan lige skænker en tanke. Endsige noget jeg gider betale for at blive vaccineret imod.

Men siden mandag hvor min juleferie startede har jeg været småsyg, så lidt mere syg, så lidt mindre syg – men syg. Hele tiden. Ondt i hele kroppen, hovedpine. træthed, dårligt humør og nogle vanvittige drømme (der mestendels handlede om at jeg ikke passede mit arbejde. men blev tilgivet alligevel). Og så er jeg jo også alene hjemme, da kæresten er taget afsted til sin familie for at holde en familie-jul og få løst de sidste knuder efter moderens død. Så det er altså den rene elendighed her. Heldigvis har hun med vanlig ordenssans sørget for at der er mad til mig, og at det ikke er nødvendigt for mig at bevæge mig ud i de forhadte forretninger – især her op til jul. Og at jeg kan nøjes med at blive hjemme og så bare lufte hunden, der ikke er ubetinget tilfreds med turenes begrænsede længde. Får jo åndenød bare jeg skal gå få hundrede meter.

Bingo – min 10 års influenza har vist indfundet sig. Fantastisk timing. Og i morgen vil jeg drage ud på min juletur og sørge for at smitte alle jeg kan komme i nærheden af, så deres jul også kan foregå under de nærmeste dyner. Har gået hele dagen i dag og tænkt… jeg må sgisme hellere aflyse og så køre direkte til mine forældre, hvor der ikke er samme selskabelige forpligtelser men nogen der gider passe hundene.

Indtil der går en lille bitte prås op for mig. Da jeg pakker. En masse grimme gloser følger, da jeg ser i min pakke med medicin. Jeg har ikke taget den i 5-6 dage. Ouch. Jeg har ikke influenza – jeg har abstinenser. Nå, men i det mindste smitter de da ikke, så jeg aflyser ingenting og håber at energien genindfinder sig senest i morgen ved middagstid når jeg lirker bilen ud af dens garage.

Jeg har kort og godt glemt at tage den pga diverse julearrangementer, der kom på kryds af de normale rutiner. Det er vist det man på godt dansk ville kalde ris til egen røv.

Nu må jeg prøve at tage mig lidt sammen og få de sidste praktiske ting på plads inden jeg skal afsted, men indrømmer dog gerne at jeg er lidt i et dilemma. Skal jeg chance den og udsætte pakkeriet til i morgen og håbe på at jeg har det bedre og så sove i dag væk. Eller tage mig seriøst sammen og få det overstået.

Nå. Der er en dag i morgen. Jeg håber det bedste, og hvad jeg glemmer kan vel genanskaffes.  Det bliver først i morgen jeg pakker det sidste – orker bare ikke mere i dag.

Og nu hvor jeg ved at det nok ikke er influenza glæder jeg mig faktisk til de næste par dages selskabelighed – og håber bare at jeg holder til det hele og at de der piller venligst set begynder at virke igen. Tak. Ellers kunne det i øvrigt også gå hen og blive et ganske følsomt besøg hos psykologen i morgen inden hele juleturen starter.

Det bliver nok ikke det store I hører mere fra mig inden jul, da jeg ikke tager andet end iPaden med på turen og den gider jeg altså ikke skrive de store indlæg på. Eller svare på andres. Men jeg læser med – hele tiden.

Og sådan bare for at være helt sikker på at nå det vil jeg altså ønske jer alle en rigtig god jul med de mennesker I er gladest for i hele verden.

16 meninger om “Jamen, jeg kan jo ikke få influenza

 1. Du har simpelthen været i gang med en kold tyrker uden at vide det.. At drømmene handler om arbejde, tænker jeg er ret positivt.. du holder ferie og passer jo netop ikke jobbet, og det har hjernen ikke helt kaperet endnu.
  Du ønskes også en rigtig god og dejlig juleferie, håber du når alt det du gerne vil.

  • Og det kan ikke anbefales – det er ret ubehageligt og jeg er faktisk tilfreds med at jeg har været alene mens jeg gjorde det. Men det er jo et tåbeligt og cirkulært argument, da kæresten er hende der primært sørger for at jeg husker medicinen. Klog kone.

   Hjernen må gerne kapere at jeg har ferie i stedet for at lade som om at jeg skal have dårlig samvittighed.

   Jeg skal nok nå det hele.. har masser af tid til det. I år.

  • Det tager desværre næsten lige så lang tid at komme op fuld virkning igen som det tog at komme ned – men nu ved jeg i det mindste hvorfor. Og så skal jeg bare acceptere (og få andre til at acceptere) at jeg kører lidt på halv kraft.

   Håber også du får en vidunderlig jul med din familie…

 2. 🙂 Du må vist hellere til at tage huskepiller også……jeg har min mobilos til at huske mig på den slags, ellers er der afregning ved kasse 1 indenfor et døgn. Rigtig god jul til dig, og husk nu medicinen.

  • Se se, nu er en af konsekvenserne ved PTSD jo en møgdårlig korttidshukommelse, så det kan være huskepiller ville være en god ting – hvis man altså husker at tage dem.
   Jeg må hellere få min mobil til at huske mig på det .. der er garanteret en app til det skidt.

   God jul til dig osse..

 3. Jeg ønsker dig den bedste jul i verden og det er ikke så lidt endda!
  Husk din medicin og pas på dig selv; vi høres ved,.når du atter er fri af familiens skød.

 4. Nej men HURRA hvor var det bare fantastisk godt at det bare var medicinen du havde glemt. Det er SÅ trist at være syg!! 😉
  Men du må da prøve at finde en måde at huske de dersens piller på. (alarm på telefon?)
  Forstår godt du venter med at pakke resten! Man bliver træt af abstinenser!

  RIGTIG god juletur!!

  • Ja, selvom det er med et godt jysk ord træls – så er det trods alt bedre end at gå ned med influenza og blive betragtet som smittefarlig og dermed en uønsket gæst 🙂

   Ja, der må være en app på telefonen jeg kan downloade.

   Tak for ønsket om god tur.. det skal nok gå godt.. sne eller ej.

 5. Sikke en historie. Men nu slipper folk da heldigvis for smitte, og du er forhåbentlig snart frisk igen. Jeg håber, at du får en rigtig god juletur, helt uden influenzasymptomer. Rigtig god jul til dig.

  • Ja – og så føler man sig altså en lille smule dum. Det kommer til at tage et par dage endnu før jeg er på fuld kraft, men det skal nok gå alligevel nu jeg ved hvad det er.

   God jul til dig osse.

 6. Det var da godt, at du pludselig fik dine lumske anelser.
  Jeg har aldrig haft abstinenssymptomer, men hvis det ligner influenza, kan jeg dæleme godt forstå, man opfatter dem som temmelig ubehagelige.
  Håber du har sovet godt og at pillerne er hurtigtvirkende.
  Hav en rigtig god jul og hils på Fyn 🙂

  • Ja, det var godt at finde ud af, selvom sandheden var lidt bitter at sluge i denne her sammenhæng. Men i det mindste smitter jeg da ikke (med mindre vi har gang i noget simultansygdom her).

   Du skal være glad for at være fri for den slags – men trods alt hjælper de mig osse så jeg lever med den her lille konsekvens.

   Håber også du får en god jul og jeg skal nok hilse…

 7. Fy altså, den slags må du da ikke gå rundt og glemme! Kan du straks se at få dig en eller anden nørdet app, der husker dig på dagligt pille-indtag, så du ikke kommer ud i den slags kedelige ubalancer. Men så smitter du da ikke, som du selv skriver, og kan tillade dig at besøge hvem som helst. Rigtig god juleferie 🙂

  • Ja, jeg ved det godt og er osse blevet mobbet behørigt for min glemsomhed hele vejen rundt. Men nu husker jeg det altså igen.. For en tid. Men er her 4-5 dage senere stadig ikke helt på toppen. Men det skal nu nok komme…

   Håbet osse du får en fantastisk juleferie, selvom jeg jo godt ved at familie også fylder lidt rigeligt for dig i år…

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s