Flyttegaver

Vi har jo været alt igennem for at få plads her i byen i den lidt mindre lejlighed. En del er smidt ud, noget er pakket lidt længere væk. Lidt er givet bort, noget er solgt. Og nogle få ting er genfundet med en vis glæde.

Det sidste er det jeg vil kalde gaverne fra flytningen. Heriblandt mit længe savnede massagesæde, der her henslæbt sin tilværelse i en kasse i min gamle kælder. Egentlig boede det i min forrige bil, der var super-luksus indrettet med læderkabine og hvad ved jeg. Men af grunde jeg slet ikke fatter var den uden varme i sæderne, og så blev det der læder altså ganske køligt om vinteren når temperaturen nåede minus 20 grader. Så blev bilen totalskadet i en påkørsel bagfra og jeg fik drillebilen. Med varme i sæderne, og der var derfor ingen grund til den der ekstra indretning med sæde, massage og ikke mindst varme.

Nu er sædet, der i øvrigt er ganske behageligt at sidde på generelt monteret på min komfortable kontorstol og jeg nyder dens massagefunktion af de ømme flyttemuskler. Kæresten nyder den ikke – for den larmer. Meget. Forventer nok nærmest at komme hjem en dag og finde min kontorstol i dens originale forfatning igen – og det her massagesæde lagt godt væk i en ny kasse. I en ny kælder. Til den dag hvor jeg atter dummer mig og falder for en bil uden sædevarmefunktion. Det tror jeg dog aldrig sker, for nu ved jeg at det bestemt ikke er givet. Heller ikke for biler i den øvre, halvdel hvad angår udstyr.

Et andet glædeligt gensyn er med min æbleskrælle- og kernehusfjerner-dims. Den troede jeg faktisk var smidt ud for længe siden og det har kun været min nærighed, der forhindrede mig i at købe en anden, da jeg fandt ud af at jeg manglede den. De er faktisk ret dyre – 200 kr ca. Nu bor den sammen med de andre sære køkkendimser i et særligt køkkendimseskab, hvor vi har en nøddekværn, macaroon forme, små underlige plastikskaller til at lave nogle kager der i princip minder mest om pizza carlzone, og en masse andre særheder af kærestens køkkengrej, hvoraf jeg dårligt ved hvad noget af det skal bruges til. Men udsmides – det måtte det ikke. Æbleskrælleren er dog et hit.Nu hun fik demonstreret den. Tror dens særlige 50´er look tiltaler hendes indre nostalgiske legebarn. Hun spurgte hvor den ide egentlig kom fra – og jeg måtte erkende, at dét kunne jeg ikke svare på. Er der nogen her der kender til det apparats historie?

Vi fandt forresten også en foldecykel vi næsten havde glemt, at vi havde. I nogenlunde brugbar stand. Nu skal jeg bare prøve at se om hunden gider løbe ved siden af sådan en. Og om jeg overhovedet kan cykle mere. Det er mange år siden jeg har prøvet det sidst. Den kom også med. Det tester jeg i morgen – eller i overmorgen. Eller til foråret. Et eller andet år.

Vi må se.

Og så til sidst.. en lille særlig kommentar. Til det indlæg om at mangle noget Jeg ved at rigtigt mange har læst og har søgt efter det indlæg det næsten hænger sammen med – og har læst. Og fået en forståelse de måske ikke havde tidligere. Jeg er berørt, rørt, trist men også glad for jeres kommentarer og tanker.  Hvordan overlever man sådan noget.. og svaret er – det gør man næsten ikke. Man lader være med at dø af det. På rigtigt mange måder er jeg jo ikke overlevet det. Er ikke kommet igennem. Har bare næsten lært at leve videre med det. Med det forfærdelige minde, de blodige mareridt, de store problemer og i visse situationer en vis præstationsangst. Et helt menneske/kvinde bliver jeg aldrig – men jeg kan blive et helt halvt menneske.  Måske en dag. Hvis det da bare ville holde op med at gøre så forbasket ondt – så tit.

26 meninger om “Flyttegaver

 1. Skønt at genfinde forsvundne ting.. 🙂 Kunne du ikke vise et billede af den æbleskrællerdims du har fundet.. Det kunne være sådan en Ellen fandt i England tidligere på året..??

  Jeres hund kan sikkert sagtens finde ud af at løbe ved siden af en cykel.. spørgsmålet er nok mere om den gider.. 🙂

  Jeg har også læst dit stærke indlæg flere gange. Det er en voldsom bagage at slæbe rundt på. Jeg er glad for at du overlever, og jeg ser dig som et helt menneske.

  • Jeg viste en youtube video af den. Der er vel osse et billede 🙂
   Men jeg tror nu ikke at man behøver rejse til England for at få fat i dem – jeg har set den rundt omkring i butikkerne i Danmark. Sidst jeg så én var på Clas Ohlson i Sverige.

   Tak. Men skindet bedrager en smule.

 2. Det er da herligt, at du har genfundet både massagesædet og æbleskrælleren (herligt filmklip, du havde fundet frem) og foldecyklen. Det er en af de meget gode ting ved at flytte: man får simpelthen ryddet godt og grundigt op; mange ting kommer til ære og værdighed igen, og andet ryger bare ud.

  Som inkarneret cyklist er det svært at forstå, at du ikke har cyklet i flere år; men du har jo sikkert haft for langt til arbejde eller sådan noget. Har du nu fået mulighed for at cykle til arbejde? Motion er jo godt mod mange af de ting, som du går og bakser med.

  Jeg tror, hunden vil elske cykelture sammen med dig – foldecykel eller ej…

  • Ja, kunne ikke stå for hendes ups-demonstration.

   Det kan sagtens være at motion er godt, men det bliver altså i en anden form end at cykle dagligt. Dertil kommer jeg nok aldrig. Tager bussen på arbejde, så slipper jeg i øvrigt også den sædvanlige bekymring med at cykler er til for at blive stjålet.

   Foldecyklen blev faktisk indkøbt som et forsøg for at løse kærestens transportproblem, men så skiftede hun job og den røg i en kasse. Men hunden kunne godt trænge til den der træning og strukturede tur så jeg vil teste det en dag.

 3. Det er det gode ved en flytning: noget bliver smidt ud, og andet kan komme til ære og værdighed igen.
  Æbleskrællerdimsen er ganske rigtigt sådan en, som jeg fandt i England tidligere på året, men de kan købes på nettet. Den er simpelthen genial.
  Det er dog helt pinligt, hvad man kan få samlet af sære køkkendimser gennem årene … jeg var gennem en udsmidningsrunde i forbindelse med, at John monterede vores nye køkken sidste forår.

  • Ved ikke om det er decideret pinligt, men det har da en vis underholdningsværdi at gense dimser man absolut ikke kunne leve uden en gang, og i dag dårligt husker hvad skal bruges til. Men æbleskrælleren kom frem og bliver fremme en stund, for den er som du siger.. ganske genial. Og så virker den fantastisk godt.

 4. Dejligt når ting kommer i brug igen, især noget man har været glad for..Tror sagtens du kan cykle, har man lært det en gang så glemmer man det ikke, det havde nok været sværere hvis det var hunden der skulle cykle og dig løbe ved siden af…:–D..Hvor ville jeg ønske at du kunne se dig som et helt menneske, for selv om du slæber på en masse tung bagage indeni så opfatter jeg dig som et helt menneske og et dejligt et af slagsen..

  • Tror kun der er en ting jeg hader mere end at cykle – det er at løbe. Så det kommer i hvert fald aldrig på tale.

   Er glad for at du ser mig sådan, men det er også lidt tungt at læse for jeg tænker jo helt uværgerligt – gid det var så vel.

 5. Kære overlever,
  Jeg ville så gerne fortælle dig noget, men ville gerne gøre det i en mail, hvis jeg må… Kan du måske sende sådan en mail-mulighed til annamaybritt@yahoo.dk – for min gamle hotmail, som jeg abonnerer på din blog fra, virker ikke mere.

  Varme tanker
  AM/Tantralicious

 6. Jeg kom til at tænke på Price Brødrene og deres sjove køkkenting. En æbleskrælledims ejer jeg ikke, men med to æbletræer burde jeg måske..

  Jeg håber iden grad også, at du finder det hele menneske, som jeg fornemmer, at du er. Med din historie og på din egen måde.

  • Maskinen kan absolut kun anbefales.. uanset dens underlige retrodesign. Den virker. Men man skal ikke prøve at hænge spiralen op i luften, som det ses i videoen går det galt. Hver gang.

   Jeg tror søgningen efter det hele menneske bliver en form for livstidsprojekt/-dom. Men jeg kommer forhåbentlig tættere på med tiden.

 7. Skønt at møde gamle, glemte skatte 🙂

  Har man én gang lært at cykle, glemmer man det aldrig – sig man jo. Men kan du overhovedet cykle mere? Sådan fysisk, mener jeg. Når jeg tænker på, hvor øm jeg bliver bagi hvert forår, så kan jeg ikke lade være med at tænke på, om du overhovedet kan holde til det.

  Og til dit sidste afsnit: Huh, altså!

  • Jeg kan ikke cykle særligt længe af gangen, nej. Det har du opfattet ganske rigtigt. Har endnu ikke fundet en cykelsaddel, der gør det til en fornøjelse at cykle – eller bare afslappet. Men kortere ture på få minutter det har jeg tidligere kunnet, så det kan jeg vel igen. Er glad for at du spørger direkte for af en eller anden grund har det været lidt svært for mig når folk – selv dem der kender mig og min historie – driller mig for at jeg ikke bare tager cyklen; ned og købe ind, ind på arbejde, ud til vandet, ud i skovene og hvad ved jeg. Bliver altid lidt trist og ved ikke hvad jeg skal sige, så jeg trækker lidt på skuldrene og skifter samtaleemne.

   Ja, huh… vi er ganske enige.

 8. Det er altså ikke særlig specielt at synes, det er træls igen-igen at skulle sige fra, fordi der er noget man ikke kan/vil/tør. Jeg er ikke vild med vand – som i slet ikke – og hader svømmehaller, vandlande og badestrande i almindelighed. Det er da heller ikke særlig fedt at sige nej til badetur, når sommersolen bager, og alle andre synes det er toppen med en dukkert. Så har jeg også travlt med at finde på noget andet at snakke om. Lige på det punkt er du vist ret gennemsnits-almindelig. Og det kan jo så være godt eller skidt alt efter humøret 😉

  • I det her tilfælde vil jeg da gerne være så gennemsnitsagtig som overhovedet muligt. Og så må jeg leve med at få skyld for at være lidt smådoven når jeg siger nej til at cykle ind til midtbyen, på arbejde og alt det andet.

   Kan ikke rigtigt gennemskue om du egentlig gerne ville være mere vandhundeagtig eller om det passer dig ret godt – eller om du er smånervøs ved vand – eller måske at skulle se sig selv i en badedragt?

   Men uanset grunden skal det da respekteres synes jeg – men er det et problem for dig som du selv vil løse så prøv en hypnotisør.. NLP eller sådan noget.

 9. Da Donnaen var lille, ville det have været smart, hvis jeg havde været mere vandhunde-agtig. Var ret bange for at overføre min vandskræk til hende. Og jeg gik også til vandskræks-svømning i flere sæsoner. Det gik fint. Så længe jeg var i varmtvandsbassinet med andre der var lige så forsigtige som jeg. Det kolde vand i den store hal blev dog ved med at være ubehageligt som altid. Jeg kan godt gå med i vandlande, men vil hellere være fri. Og Donnaen? Hun elsker vand og vandlande, rutschebaner og vipper. Og nu er hun så stor, at hun heldigvis ikke behøver at have sin mor med. Så nej, det er ikke et problem. Føles bare lidt dumt, når jeg sådan cirka tre gange om året bliver konfronteret med det. Mht badedragten, ja så er det ikke specielt kønt. På den anden side er jeg ofte kun en lille splint i forhold til de meget store mennesker, man sommetider ser i vandlande …

  • Men hvis du ikke mangler at komme i vandet så må du sige fra overfor kravet fra andre og sige at det har du ikke lyst til.

   Det kolde vand er altså osse koldt, så der kan vi godt blive enige. Omend jeg personligt er en vandhund, der er længe om at komme i, og endnu længere om at komme op af vandet igen.

   Om det handler om krop og vægt og at badedragten ikke sidder kønt – jammen du er jo ikke 20 mere. Det er jeg heller ikke. Og husk så lige at mange af de de dejlige damer 40+ du ser i bladene iført næsten ingenting. De er strammet op, de har brugt mange timer hver dag på fitness (hvem har tid til det) eller også er billederne en smule photoshoppede. Kvinder ældes, men vi gør det altså noget mere sexet end mænd, der blot udvikler en kugle af varierende størrelse over bæltet, der synker længere og længere ned.

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s