Mit dagsprogram og et lille fototrick

Hvis I undrer jer over min tavshed i øjeblikket så får I lige en forklaring her, og den handler naturligvis om flytning.

Jeg står op ml 4 og 5 om morgenen for at få morgenkaffe, lufte hund, bade osv. Kl 5.45 kører jeg hjemmefra, så jeg kan være klar på arbejde kl 7.20.

Så arbejder jeg hårdt og brutalt til ml 14.30 og 16. På vej hjem svinger jeg omkring hattehylden og læsser 5 flyttekasser + det løse af – bærer det op og stabler kasserne i 5 etager. Kører hjem og lufter hunden i en god times tid. Træner med den og lader den løbe energi af i jagten på pinde, mus og andet godt.

Så pakker jeg bilen med andre 5 flyttekasser + det løse. Går ind og får serveret noget mad, hvorefter vi sammen pakker minimum 5 kasser + det løse til dagen efter. Når kl er 9 om aftenenen sover jeg på sofaen. Og har ikke set en ærlig nyhedsudsendelse, har ingen anelse om hvem der fører tour de france, har ikke læst en avis eller nogen blogs, dårligt åbnet min facebook. Så det bliver ikke til meget aktivitet fra min side i blogland, og jeg ansøger derfor et om passivt medlemskab for en stund.

Jeg glæder mig vildt til flytningen, hvor det her slutter og hvor der er mere normal bemanding på arbejde, så dagene atter bliver menneskelige. Dertil kommer så en rejsetid til og fra arbejde, der bliver reduceret med næsten en time hver vej og 2-3 dage om ugen med 2 timer på vej hjem, fordi jeg ikke længere skal vente på kæresten, så vi kan følges hjem i bilen og dermed spare lidt på billetterne til offentlig transport, der endnu ikke giver rabat til folk, der kun skal den ene vej.

De tre uger, der går inden vi flytter, er hårde og hundens tålmodighed bliver testet, for selvom den bliver luftet, er det nu bedst når det er mig der gør det. De tre uger skal altså bare overstås. Nu. For det her flyttemarathon i slæberi kan jeg ikke holde til mere. Kroppen siger i den grad fra nu og påstår stædigt at jeg er en voksen dame som skal begynde at passe lidt bedre på sig selv. Psyken siger fra. Og det eneste jeg ønsker mig er at gemme mig i soveværelset i flere dage og sove og hvile og lave ingenting. Væk fra alle mennesker. Så langt væk som overhovedet muligt.

På den anden side venter kortere arbejdsdage, frihed til at tage hjem når jeg er klar og ikke at skulle vente på kæresten med bilnøglen.

På den anden side venter mere tid til mig selv – bedre tid med hunden og følelsen af frihed.

Desværre venter også byen, betonen, busserne, lydene og alt det ukendte. Jeg har god grund til at føle en smule nervøsitet.

Men lige nu føler jeg bare – træthed. Og så er det jeg tænker, at herfra er det bare stædigheden der bærer igennem.

Øj, jeg må ikke glemme… har efterhånden vænnet mig til at tage billeder med iPad´en. Og den er dælme smart, er det bare mig det er kommet bag på, at den har et ganske avanceret lysmålingsprogram indbygget. Når man tager billeder med den, kommer der en lille firkant, og hvis man trykker på den så stiller den skarpt og måler lyset (vælger eksponering) efter det der er i firkanten og ikke i hele billedet. Og holder man den nede til den begynder at blinke så låser man eksponeringen og kan komponere billedet om.

Sådan noget kan jeg altså godt lide at opdage. Og jeg vidste det ikke, så det ved en tilfældighed. Vidste I det? Skal jeg føle mig en lille smule dummere nu? Eller skal jeg bare erkende at apples univers og kvaliteter er en ukendt størrelse for mig?

#Update – var vist lidt træt her – det smarte i det kamera er at man kan flytte på firkanten ved at trykke på andre dele i billedet. Så stiller kameraet lys og fokus på det nye område.

14 meninger om “Mit dagsprogram og et lille fototrick

 1. Du kører dig selv hårdt i øjeblikket.. Pas nu på.
  Jeg tager næsten aldrig billeder med iPad, synes kvaliteten er for ringe, og har ikke opdaget den feature, det vil jeg da straks prøve. Tak for tips.. 🙂

  • Jeg prøver at passe på og sige fra hvis jeg behøver en pause fra det. Men det er bare sådan at jeg er bedre til de kasser end kæresten, og det er derfor naturligt,
   at det er mig der gør dét.
   Jeg ved godt at ipad2 kameraet er ringere end iphonen, men det virker alligevel bedre end min htc (hvilket naturligvis ikke kræver særligt meget). Men synes alligevel at det hjælper lidt på det at man kan stille på eksponeringen på den der smarte måde.

  • Har du blokeret for cookies fra wordpress.com? Jeg kan ikke reproducere problemet med sikkerhedsadvarsel, men da min side ligger på wordpress.com er jeg ikke nervøs for om der skulle gemme sig usikker kode et eller andet sted jeg ikke kender til. Har heller ikke gemt noget java i en usynlig tekstboks.

   • Nej jeg har ikke blokeret for noget specielt, ikke så vidt jeg ved i hvert fald.. 🙂
    Når jeg går på dit site fra readeren kommer advarslen ikke, det er kun efter at jeg bliver afkrævet login igen og igen.. 🙂

  • Jeg skal prøve. Alt hvad jeg kan. Men er såååå træt. Heldigvis er der en deadline – når selve flytningen er overstået tager vi en uge hvor vi lever i flyttekasser. Simpelthen for at få gearet ned igen. Nødkasserne er allerede flyttet og pakket ud, så vi kan sagtens være i en nye lejlighed uden at røre andet end lige dét.
   Computerne og netværket rykker nogle dage før og bliver sat op med det samme. Bageudstyret er der styr på. Og et tv.

 2. Pas godt på dig selv… Sådan en flytning trækker tænder.
  Hvem der bare havde den der Ipad. Den står rigtig højt på ønskesedlen.

 3. Pyh, jeg kan blive helt træt bare af at læse dette her 🙂
  Den iPad har jeg kun haft overbærende smil til overs for – lige indtil jeg blev introduceret for Rumble … nu er jeg solgt 🙂

  • Dét ville jeg aldrig turde spille mod dig. Synes, at det er nok at Inge lammetæver mig 3 ud af 4 gange i wordfeud. Og dér får jeg endda tid til at tænke mig om.

   Jeg er ganske træt og jeg kan godt forstå at det kan virke lidt overvældende. Men jeg venter jo på belønningen. Mere tid, bedre økonomi og en gladere kæreste.

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s