Forårsbilleder

Jeg tog også billeder af andet end skrubtudser den der dag i skoven. Det var iøvrigt en af de få dage, hvor tågedisen ikke havde lagt sig som en dyne over landskabet. Jeg undrer mig til stadighed over at vejret kan være så foranderligt. Mener inde i byen er der 17 gr og man smider jakken og nyder solen. Så bevæger man sig 500 m ned mod vandet og møder havgusen og så er det 6-7 gr. BRRR.. Men i søndags havde vi altså rigtigt fint og klart vejr, og tågen – den lå heldigvis nogle andre steder end lige over vores hoveder.

Apropos vejr – vi havde besluttet os for at skifte til sommerdæk på bilen i weekenden, men så lige en vejrudsigt. Tror vi venter et par uger mere. ØV.

forår_1

Jeg aner ikke hvilket træ det er. Men det var det første jeg så, der var sådan rigtigt sprunget ud. Og også det eneste. Den dag. Herfra går det jo stærkt, men denne lille kvist med udsprungne blade gjorde mig helt forårsagtigt glad.

forår_2

Ligner næsten noget, der kunne finde på at komme vand ud af.

forår_3

Har altid været lidt vild med de her afbrækkede grene. De giver sådan nogle fine og lidt vilde skyggespil.

forår_4

Frøstand af en slags – i modlys.

forår_5

…. og til sidst … en rød glente der kom svævende ind over hovedet af os. Den tog jeg en del billeder af, især fordi den var så venlig at gå lavt ind over os. Tror den var lidt interesseret i hunden, der dog er spil-levende og ikke noget let bytte for den dovne rovfugl. Så den svævede over til jernbanen, hvor der er større sandsynlighed for at finde dyr, der er er mindre levende.

Hørte en ornitolog en dag i radioen fortælle om de røde glenter i danmark. At de primært havde etableret deres territorier langs motorvejene, hvor der var rigeligt af døde dyr. Men nu var området optaget, så nye par søger de store hovedveje i stedet. Og at visse af dem havde specialiseret sig i jernbaner. Han mente, at det ikke kunne betale sig at gå ud i skoven for at se røde glenter. Der var de ikke. Man skulle finde sig en motorvejsbro med udsigt til lidt marker og nogle træer i stedet. Så skulle man kunne se dem.

18 meninger om “Forårsbilleder

 1. Jeg har bestilt tid til dækskifte på mandag, så jeg håber da ikke det bliver alt for koldt igen…Jeg holder også meget af både døde træer og mærkelige gevækster på træerne, de kan give en masse sjove og fine motiver…Flot billede af glenten, og tak for tippet, så ved man hvor man skal kigge efter dem…;-D

  • Vi er i den luksussituation at vi kan skifte dæk på den ene og vente et par uger med den anden, og så vælge bil alt efter vejret 😀 Altså hvis drillebilen gider køre, hvilket altid er et spændende indslag i hverdagen.

   Tak for ros for glentebilledet og jo, det er lidt anderledes for normalt er de jo så højt oppe at man bare ser silhuetten. Men jeg var lidt heldig med dens lavtflyvende tendenser samt en sol der venligt gav lidt lys på undersiden. Og… så tager jeg jo billeder i RAW så de sidste farve-detaljer kunne fiskes frem i photoshop.

 2. Jeg gætter på, at det udsprungne træ er en hyld?

  Det med at den røde glente bor langs motorvejene passer meget godt med, at jeg kun har set dem, når vi har været på vej gennem Tyskland på Autobahn’en. Det er både fascinerende og skræmmende, at de tilpasser sig på den måde …

  • Tror du har ret i det med hylden, det burde jeg jo næsten selv have vidst, eftersom jeg jo ved at der står bunker af hyld dér og vi forsyner os med hyldeblomster til saft når den tid kommer.

   De holder sig tæt ved det nemme foder – det er jo naturligt nok. Fastfood for glenter ved motorvejen 🙂

  • Jeg er meget dårlig til at genkende fugle, faktisk. Men visse kender jeg, deriblandt glenten. Silhuetten og måden at svæve på er letgenkendelig når man først har fået den udpeget.. så ingen grund til forundring her.

 3. At se det kunstneriske i en gren der er knækket, eller hvodan lyset spiller igennem nogle frene er utrolig flot synes jeg. Og jeg prøver også at tage kamera med og se nogle vinkler som ingen andre ser – mit problem er “bare” jeg har ikke mit rigtige kamera, hvor jeg kan lege med dybden og skarpheden.

  Og så har jeg det på samme måde som Kong Mor … hvordan kan I se hvilken fugl det er ?

  • Bare ikke har? Som i udlånt, for dyrt eller for besværligt at slæbe med?

   Jeg er den lykkelige indehaver af et gammelt canon, der til gengæld udmærker sig ved at være letvægtsudgaven af et systemkamera, og har derfor ingen problemer med at tage det med ud og gå. Mærker det stort set aldrig. Men det er skæggere at lege med sådan et end et lommekamera der kun skyder jpegs og er besværlig at instille blænde og eksponering på.

   Jeg har fået den udpeget som en rød glente og silhuetten er fantastisk nem at genkende. Og så ved jeg at der er et par stykker hvor jeg bor. Ellers ved jeg ikke meget om fugle.

   • Mit Kamera er tungt at slæbe rundt på 😉 OG det står hos mig far, som bruger det 😉 … det er et proff. kamera for mit tidligere erhverv var … tada Fotograf 🙂

    Mit pocket kamera kan slet ikke så meget … eller rettere oversat ingenting … i hvert tilfælde til det jeg er vant til. Men det er udemærket til øjebliks skud.

    • Aha 🙂 Men i dag er der jo mellemløsninger ml pocket og systemkameraer der kan rigtigt meget, så det var måske noget for dig, hvis du savner mulighederne dit store kamera men ikke gider slæbe rundt på et helt udstyr. Jeg har foræret mit pocketkamera væk, jeg brugte det aldrig og har jo en mobiltelefon (godt nok med et ganske ringe kamera), der dækker pocket- og øjebliksbehovet.

 4. Jeg ville også have sagt hyld … og så tror jeg nu ikke, at rakler kaldes for frøstande – frøene kommer jo først om efteråret. Raklerne er kommet for bestøvningens skyld; det er dem, der smider alle forårets pollen.
  Glenten er meget smukt indfanget, og det var interessant at høre om dens tilpasning.
  De nøgne træer kender du jo min begejstrede holdning til 🙂

  • I stand corrected. 😉
   Rakler – det var det de hed, og det ord jeg ikke kunne komme på.

   Mht glenten synes jeg osse deres tilpasning er spændende, men endnu mere at de har etableret sig i danmark igen.

 5. Ojjj super flot glentebillede..
  Jeg må altså nok snart overgive mig, og begynde at skyde i RAW.. men skal lige lære noget om Photoshop først.. 🙂 Det er et stort sort hul for mig.

  • Du kan også bruge canons eget software. Eller picasa så vidt jeg ved. Der findes mange forskellige programmer der kan håndtere RAW, jeg har bare altid brugt photoshop så den fortsætter jeg nok med, men udnytter jo kun en promille af dens muligheder. Men RAW foto er fedt og frit.

   Ja, var lidt heldig med lyset og den lave flyvehøjde… 🙂 Men jeg snyder jo osse – medbringer noget som den skulle kigge nærmere på. Oplever det ofte at de lige skal se nærmere på hunden, især hvis den går i højt græs.

 6. Der er snart forår igen, og nu kan jeg være med til at skyde – dine billeder og bearbejdning vil jeg liiiige kigge lidt næremere på! At du magtede at skyde glenten, er jeg noget imponeret over….
  Et lille teknisk sp¢rgsmål af de banale: Hvordan kan du få markeret dit navn / pseudo på dine billeder????

  • Glenten var yderst venlig, jo. Den havde kig på min hund mellem træerne, og skulle jo lige checke om den var et såret dyr som den kunne sætte kløerne i eller partere på stedet. Da den svævede forbi os vendte den lige i et splitsekund bugen op mod lyset og det fik jeg fanget ind med kameraet. Den er en doven rovfugl og der hvor vi boede før havde vi et ynglende par i skoven lige bag husene, så den var et helt almindeligt syn – men vi var ikke mange der vidste hvor dens redeplads var.

   Det lille tekniske spørgsmål er slet ikke så banalt… det foregår i photoshop. Jeg laver et lag, hvor jeg sætter teksten som det eneste. Så ændrer jeg lidt i tekstens størrelse så det nogenlunde passer til motivet uden at forstyrre det. Stiller på gennemsigtigheden af det lag så det ikke skinner for stærkt – dvs toner det lidt ned i forhold til motivet. Samler lagene i ét og gemmer til “web”. Og ind på bloggen.

   • Tak for svaret! Jeg må finde en glente i min verden – og photoshop! Har leget med det sidste for alt for mange år siden – glæder mig til at komme i gang igen, Og din l¢snning er god 🙂

    • Det er svært at undvære det daglige skud af den store rovfugl, så det kan jeg godt forstå at du vil kigge efter. Og god fornøjelse med photoshop. Har i øvrigt delvist automatiseret manøvren med den tagline.

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s