Kold dag

Der begynder at komme is i havnene. Det starter altid med et lag is på stenene langs stenhøfterne. Og her er en der har fået hat på.

Og efter en legetur i parken skal vi hjem igen og det foregår af noget så forhadt som kombinerede cykel og gangstier. Det er noget kommunen jeg bor i er helt vild med at etablere. Men det er altså ikke det rene morskab at være fodgænger sådanne steder.

Rent faktisk tror jeg at en kombineret cykel og gangsti på cyklistisk betyder cykelsti med ubekvemme forhindringer. Fodgængerne nærmest kaster sig ind mellem buske i rabatten for at undgå at blive kørt ned af en flok gymnasieelever der præsterer det umulige. De kører og snakker sammen, samtidig med at de sender sms´er og har naturligvis alle ørepropper i ørerne. Og jeg tror ikke det er fordi de fryser sådan helt særligt lokalt i øregangene.

Jeg hader dem. Altså de stier hvor ingen bare kan slappe af og vide at trafikken går denne eller den anden vej. Og at alle færdes nogenlunde lige hurtigt. Her i byen har vi så en særlig ondsindet variant også. Den dobbeltrettede kombinerede cykel og gangsti. Adr. Man skal jo nærmest gå og rotere om sig selv for at holde øje med cyklister, der bestemt ikke rykker sig en decimeter for de ubekvemme forhindringer hvad enten det er to mødre på mødregruppetur med deres barnevogne, en hundeejer eller gamle friske fru Hansen, der prikker fine små symaskine-mønstre i sneen med sine stave.

Ønsker mig et fortov. Sådan et helt almindeligt et af slagsen. Burde måske overveje en ny rute.

8 meninger om “Kold dag

 1. Åhh ja. Hjemme på øen er der kun sådan et fortovcykelsti. Og de tilalletidervoldsomtgenerende møgunger på en vældig kendt skole ejer naturligvis det hele.

  Cykelsti når det er på en cykel de bevæger sig – eller fortovet når de er på gåben. Små børn skal køre ud på den befærdede vej fordi møgungerne ikke vil flytte sig. Og vi skal springe for livet fordi de ikke kan finde ud af at køre den rigtige vej på cykelstien.. DEM savner jeg så ikke.

  Jeg drømmer også om et fortov med pæne fliser og brosten imellem.. Skal vi lave et parti?

  • Vi må helt klart lave et fortovsparti. Er helt sikker på at vi kan få stillere nok, især hvis vi prøver at indfange andre sjæle med roterende gangarter på de lokale kombinerede cykel og gangstier.

   Dejligt at vide at jeg ikke er den eneste der er en lille smule træt af den konstruktion.

  • Ja, stressende. Det rammer det sådan set meget godt. Og så bliver det mørkt og cyklisterne glemmer deres lygter så vi ikke kan se dem når vi nu roterer rundt om os selv hele tiden. Men vi skal alligevel springe til side når de kører forbi. Øv.

 2. Helt enig; det er en rigtig dårlig opfindelse. I nogle byer har man også – inde i centrum – lavet en cykelsti blot ved en aftegning på fortovet. Jeg ser aldrig de aftegninger og har været ved at blive torpederet mange gange (i Odense f.eks.).

  • Bare der så er streger der sådan ca markerer fodgængerland ift cykelland. Det ville jeg synes var stort. Men her er stregerne altså også sparet væk i håbet om at det nok går med lidt gensidig hensyntagen. Jow tak – skulle hilse og sige at det virker altså bare ikke. Det er og bliver en cykelsti med bevægelige forhindringer.

   Velkommen til mit lille hjørne.

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s