Juleturen

Yes – to arbejdsdage tilbage, så pakker vi drille-bilen og kører gennem landet. Sammen med en masse andre, der skal samme vej. Vær nu søde ved hinanden derude i trafikken og hold lidt afstand. Tænk på at det kan være din bedste vens bror, der sidder i bilen foran, det er ikke bare altid fremmede mennesker og alle de andre, der får deres liv smadret, fordi vi havde lidt for travlt med at komme derhen hvor vi nu skulle hen. Hader juletrafik og julekørsel af et godt hjerte. Men i år bliver det da vist heldigvis snestorm-løst, hvilket desværre ikke kun gør noget godt for trafiksikkerheden, fordi alle føler sig lidt for sikre.

Nok om moralske opstød.

Vi har heldigvis fået selskab på turen af noget af kærestens familie, der skal næsten samme vej, så vi er politisk korrekte når det handler om samkørsel og fylder bilen op med mennesker og hunde. Og håber på at få en hyggelig tur gennem landet. Det plejer vi og kaffen, colaen og chokoladen ryger rundt i bilen i fint samvær. Det eneste lille problem vi har med det selskab er, at deres musiksmag er temmelig anderledes end vores (de foretrækker techno) og det kan jeg altså bare ikke slappe af med. Eller holde fokus på det jeg skal holde fokus på – nemlig trafikken. Så det ender nok med det sædvanlige blød pop radio, så lavt at vi ikke kan høre noget af det (og forresten – de har lovet regnvejr og så virker radioen jo ikke), men kun være heldige at finde en trafikmelding eller to undervejs.

Nu skal jeg bare huske – fredag morgen – at gennemgå drillebilen. Se om dørene kan lukke, om der er olie på, om dækkene er som de skal være, fylde sprinkler på og sikre de løbske vinduesviskere så de ikke forlader os på upraktiske strækninger (dvs motorveje uden nødspor). Har lagt et par ekstra viskere i bagagerummet, bare for at advare nemesis. Sneskovlen, der tog turen med os sidste år bliver snydt i år, men til gengæld er der stadig et par refleksveste bag i. Og donkraften ligger ikke under al bagagen i år (dagens short story om et hjulskifte i snestorm).

Vi regner med at turen kommer til at tage det meste af dagen og at vi først er fremme ud på aftenen, og min søde mor spurgte; hvad ønsker I at spise når I kommer frem efter lang tur…. svaret var lakonisk; stærk glögg og gode æbleskiver. For så skal vi i seng. Men indvendte omtalte søde mor – hvad med mad? Naeh, jeg er sikker på, at vi bliver spist behørigt af på vores første afleveringspitstop et sted i østjylland. Det var hun ikke helt tilfreds med. Det er som om vi er det sidste stykke af en usædvanlig lækker lagkage og at ingen under nogen andre at få en bid af det. Vi har to dage i hjembyen, og hvis vi skulle se alle der gerne vil se os, ville det blive en stresset weekend med mere travlhed end vores hverdag kan levere. Hvis jeg ellers kunne holde det ud burde jeg tage en hel uge engang. Og så få set og hilst på dem alle, set deres børn og børnebørn. Klappet deres hunde og nusset deres katte. Og set deres feriebilleder fra en familietur til Mallorca. Men egentlig må jeg indrømme, at jeg ikke gider. Et par dage derovre er næsten nok. Tre dage havde været lidt bedre – men 4 dage er for meget.

Med disse forventninger om en god juletur d. 23.12. kan jeg til sidst blot satse på én ting. At bilen er i julehumør, er samarbejdsvillig og bringer os frem og tilbage. Med passagerer, gaver og hunde.

Kør forsigtigt!

8 meninger om “Juleturen

 1. Vi kaster os også ud i den store trafik fredag.. Måske ses vi på en af broerne, inden vi drejer sydover mod den sønderjydske nissehule..:-)
  I må have en god tur, og jeg x’er tæer for at din drilleøse lader nykkerne blive hjemme, og fragter jer sikkert frem og tilbage.
  Kør pænt, hils kæresten og klap hunden 🙂
  Ps. Og spark bilen hårdt, hvis den begynder at te sig.

  • Ønsker også jer en fin juletur gennem trafikale forhindringer og uden alt for mange drilagtige bil-detaljer. Skal nok hilse og du gør det samme.

   Tror ikke spark hjælper – mon den ikke bare falder besvimet ned på fjedrene (inkl de nyskiftede), hænger med udstødningen og lægger sig til at dø ved Ejby på Fyn.

   Rumskibsbilen er stadig inde i overvejelserne… kan være det ender med den.

 2. Spændt på trafikken fredag morgen når jeg skal på arbejde, håber ikke det store ræs er begyndt der…Håber din bil opfører sig julepænt og at I får en god køretur… Vi skal først køre lørdag og heldigvis ikke så langt, en lille times tid så er vi fremme til datteren…;-D

  • Hvis vi ikke skulle have haft andre med i bilen var vi også kørt fredag morgen, så jeg tror egentlig man kan forvente at trafikken starter fra morgenstunden. Alle vil afsted hurtigst muligt og helst før nogle andre.

   Heldige jer… er godt nok en del år siden jeg kun har haft en times rejse til julemiddagen. Sådan går det når man flytter meget langt væk fra barndomshjemmet. Så langt væk at man ikke rigtigt kan kandidere til at afholde julen – for de gider heller ikke køreturen.

   • Der er både fordele og ulemper ved at bo langt væk, man får ikke bare sådan uventede (uønskede) gæster, som regel ved man det i god tid. Ulempen er til gengæld, at når de først har meldt deres ankomst, så bliver de i længere tid 😦 Gæster er som fisk…….de lugter efter 3 dage !

    • Det har du ret i, men til gengæld bliver overraskelsen så meget større når de pludselig står uden for døren, og det er jo altså sket her. Dog ikke til en overnatning.. men en kop kaffe serverer vi altid gerne. Og det sidste – det synes jeg nu ikke rigtigt. Men mange siger det. Gæster er altid velkomne.

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s