Har det nemt

Det må jeg jo sådan set indrømme. Selvom det ikke lige er i min vanlige stil.

Men tænker naturligvis på julen og dens opgaver.

 • 3 julegaver – én er købt
 • julemad – sørger vor moder for
 • juletræ – sørger vor fader for
 • mandelgave – den må jeg ikke glemme, er jo min tur i år
 • julefrokost – sørger en fjernere del af familien for
 • holde fred – nemmere når bror ikke er i farvandet i yderste udkantsdanmark og holder sig hjemme
 • heppe på regnen – det skal jeg nok, gider nemlig ikke den sædvanlige 22/23 dec. snestorm, når man krydser landet på tværs.

Det er ca det. En nem jul. Og ovenikøbet en der er så kort, at vi ikke engang gider jule for alvor herhjemme.

Sidste år kørte vi gennem snestormen d. 23.12 sidst på eftermiddagen. Da alle andre også ville afsted. Eller rettere ville have været afsted, for et kvaj på tv2 drønede ud med alle tiders melding d. 21.12; skal du holde jul i den anden ende af landet, så kør nu. I morgen. Vupti alle meldte fra på arbejde, pakkede bilerne med deres børn og bedsteforældre og drog afsted i en vanvittig snestorm i den helt faste overbevisning; at i morgen ville det hele blive meget værre. Mere sne og flere biler og mere kaos. Vi takkede dette kvaj hele vejen, for han havde været så venlig at sørge for betydeligt færre biler til os, der ikke lige kunne få fri fra job en dag før planlagt.

Desværre tror jeg ikke den går i år. Folk hopper ikke på den igen. Så jeg må nøjes med at heppe på noget varmt julevejr. Uromantisk, ak ja, men en hel del mere praktisk for os, der julerejser. Det er lige før julerejsen er den største opgave alt afhængig af vejret, der har været temmelig ubehageligt de sidste par år.

Vi kan nøjes med at pakke bilen med os selv, en hund og et par venner, der skal samme vej, og få julen og dens glæder stoppet ned i halsen ved ankomst hos familien. Så skal vi bare være søde og smilende i et par dage og så hjem igen, og stadig i regnvejr hvis det står til mig. Det er da nemt.

Og vi må endda gerne være kærester sammen med familien – også den ydre del. Det er jo stort.

Hvorfor pokker er jeg så så nervøs ?

Måske skulle jeg ikke have været den gode datter – og lyttet til de gode råd herinde. Jul i sverige? Jul i .. hvad var det.. Normandiet.. eller et eller andet sted.. eller et wellness ophold for kæresten og mig (men hva så med hunden?)

Øv… for at være god datter. Bare lidt endnu. Er alligevel ikke så nemt.

6 meninger om “Har det nemt

 1. Ja øv, nogen gange for at være pæn og vil gøre alle glade…Jul i Sverige lyder nu heller ikke så dårligt og der kan hunden vel også være med…Nej det er ikke altid lige nemt med julen..

  • Julen er hyg-jer-for-faen højtiden nr 1. Bare ikke altid man lige kan leve op til det.

   Vi sørger som regel for, at hunden kan være med hvor vi er 🙂 Altså bortset fra arbejde.

   Jul i sverige skal vi nok nå til om et par år. Og så må det gerne sne en masse.

 2. Jeg hepper med for varmt julerejsevejr, for min skyld behøver det dog ikke regne.. det var ikke specielt fedt at køre til Sønderjylland sidste år, ellers ligner dine forberedelser mine.. moder er i køkkenet osv.. 🙂 lang køretur, bare mod vest d. 23 efter arbejdstid.. og sikkert samtidig med resten af DK. 😦
  Gode døtre er vi, jeg tænker at pludselig er de der ikke mere, og så er der ingen at være den gode datter for.. og de bliver så glade, det er vist derfor vi gør det, eller rettere det er i hvert fald derfor jeg stadig holder jul sammen med mine forældre, når det er muligt og de gerne vil. 🙂 men efterhånden som Emil bliver større trækker det også at holde jul sammen med ham.

  • Det var bare slet ikke spor sjovt at køre sidste år. Vi havde overladt rattet og copilot funktionen til vennerne. Den ene kørte og den anden sad og kiggede efter sort is og sagde “de bremser” hver gang der skete noget 2 km forude. Vi var altså i de tryggeste hænder. Men alligevel.

   Jammen så kig til højre og venstre på motorvejen når I holder i kø ved Ringsted eller Ejby på Fyn, sammen med alle de andre. Kunne være os der sidder i bilen ved siden af.

   Tror vi har det meget ens mht forældre og jul. At så længe de er der så er vi der også, bagefter kan vi altid tage på elskovsferie eller kaste os foran en kamin et eller andet sted i sverige.

 3. Godt at du trods alt kan se fordelene – selv om det er med en noget ironisk distance 😉

  Julerejseregnvejrsønskerne er jeg 100 % med på. Det kan være, vi mødes på broen, for vi kører østpå. Den 22. december…
  Sne vil være okay med mig. Startende med den 24. om formiddagen, og så kan det ellers godt stoppe igen den 25. – og slet ikke noget med blæsevejr, tak 😉

  • Temmelig meget distance må jeg indrømme. Ironisk eller sarkastisk ved jeg ikke, men en af delene.

   Vi julebilister har vist ca det til fælles – at vi godt kan undvære den hvide jul og nøjes med lidt drys d. 24.12. Alt for mange mennesker, der får deres jul ødelagt enten pga alvorlige uheld eller småskader og økonomisk roderi pga en ødelagt bil.

Har du kommentarer eller spørgsmål:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s